Jeste li probali slatku pitu od kraljice jeseni: Slasna, mekana i nestaje za tren iz tanjira

0
Radiosarajevo.ba
Jeste li probali slatku pitu od kraljice jeseni: Slasna, mekana i nestaje za tren iz tanjira
Foto: Screenhsot / Pita od bundeve

Iako još uvijek zvanično traje ljeto, ovi dani podsjećaju na pravu jesen: već polako oblačimo džempere dugih rukava, kupujemo stvari za zimu i pravo je vrijeme i za neku slasticu od plodova jeseni.

Kod tikve i sama boja sugeriše da je riječ o povrću bogatom beta-karotenom, dok pektin i celuloze poboljšavaju probavu.

Ali, na stranu svi dobrobiti ove namirnice - istina je da se tikva odlično slaže i sa začinima poput muškatnog oraščića, cimeta, majčine dušice, peršuna...

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

Donosimo četiri slasna recepta Veljka Barbierija, nadahnuta mitom o Afroditi

Donosimo četiri slasna recepta Veljka Barbierija, nadahnuta mitom o Afroditi

Zato vam donosimo idealan recept za pitu od tikve koji će nestati za tren. A kako i ne bi, sama tikva se predivno sjedinjuje sa korama od limuna, a uz malo praška za pecivo i vanilinog šećera bit će idealna kombinacija za (pred)jesenje večeri.

Od sastojaka, pripremite 500 grama kora za pitu i bundevu, te 4 jaja, 280 grama šećera, 150 ml ulja, kao i 200 ml mlijeka, malo praška za pecivo, vanilijin šećer te 6 kašika brašna uz malo kora od limuna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije