Jeste li probali slatku pitu od kraljice jeseni: Slasna, mekana i nestaje za tren iz tanjira
Iako još uvijek zvanično traje ljeto, ovi dani podsjećaju na pravu jesen: već polako oblačimo džempere dugih rukava, kupujemo stvari za zimu i pravo je vrijeme i za neku slasticu od plodova jeseni.
Kod tikve i sama boja sugeriše da je riječ o povrću bogatom beta-karotenom, dok pektin i celuloze poboljšavaju probavu.
Ali, na stranu svi dobrobiti ove namirnice - istina je da se tikva odlično slaže i sa začinima poput muškatnog oraščića, cimeta, majčine dušice, peršuna...
Dodik najviše sankcionisan političar u regionu: Koje posljedice ima za BiH?
Donosimo četiri slasna recepta Veljka Barbierija, nadahnuta mitom o Afroditi
Zato vam donosimo idealan recept za pitu od tikve koji će nestati za tren. A kako i ne bi, sama tikva se predivno sjedinjuje sa korama od limuna, a uz malo praška za pecivo i vanilinog šećera bit će idealna kombinacija za (pred)jesenje večeri.
Od sastojaka, pripremite 500 grama kora za pitu i bundevu, te 4 jaja, 280 grama šećera, 150 ml ulja, kao i 200 ml mlijeka, malo praška za pecivo, vanilijin šećer te 6 kašika brašna uz malo kora od limuna.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.