Preukusna je: Brza čokoladna torta gotova za pola sata, potrebna su samo tri sastojka!

0
Radiosarajevo.ba
Preukusna je: Brza čokoladna torta gotova za pola sata, potrebna su samo tri sastojka!
Foto: Pixabay / Ilustracija

Koliko puta ste poželjeli napraviti dobru tortu, a da je gotova za manje od pola sata? Moguće je, s ovim provjereno dobrim receptom!

Popis sastojaka je zaista kratak, vrijeme pripreme je samo pola sata, a svaki je zalogaj nezaboravno čokoladno iskustvo.

Savjetujemo vam da koristite čokoladu s visokim postotkom kakaa (70 posto i više) te da je poslužite uz tučeno vrhnje, kuglicu sladoleda ili pak dobro ohlađene kreme od citrusa ili vanilije.

Zemljotres u Hrvatskoj

Zemljotres u Hrvatskoj

Sastojci:

  • 175 g crne čokolade
  • 7 jaja
  • 140 g maslaca

Priprema:

Zagrijte rernu na 130 stepeni. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umiješajte na kocke isječen maslac. Miješajte dok se ne rastopi. Pjenasto umutite žumanca i dodajte ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.

U drugoj posudi umutite čvrst snijeg od bjelanaca, pa kašiku po kašiku dodajte u pripremljenu smjesu. Miješajte lagano dok ne postane kompaktna.

Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana.

Ostavite je da se ohladi pa ukrasite bobičastim voćem po želji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije