Pranje veša može biti prava noćna mora: Izbjegnite je uz ovih 8 trikova

0
Radiosarajevo.ba
Pranje veša može biti prava noćna mora: Izbjegnite je uz ovih 8 trikova
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Ruku na srce, pranje veša doista može biti prava noćna mora. Stoga pogledaj neke od najmudrijih i najneočekivanijih trikova za pranje odjeće.

Bijeli hljeb može skinuti mrlje od ruža

Ponekad ruž za usne završi na odjeći. Prije napada panike uzmi komad bijelog hljeba i ukloni koru. Zgnječi hljeb u kuglicu i trljaj mrlju. Sve što ostane trebalo bi izići nakon što opereš u mašini za veš.

Koristi ovu kombinaciju za uklanjanje mrlja od tinte

Ko bi rekao da će sredstvo za dezinfekciju ruku i lak za kosu biti kriptonit za mrlje od tinte? Na zamrljano mjesto nanesi sredstvo za dezinfekciju ruku i lak za kosu i ostavi 10 minuta da djeluje. Tinta će iscuriti; operi potom komad odjeće kao i obično.

Mast više nije problem

Utrljaj kredu ili posipaj dječji puder na svježe mrlje od masnoće da upiju ulje. Ponovi ako je potrebno pa operi kao i obično.

Asprin može pomoći i kod pranja odjeće, a ne samo kod glavobolje

Ako na košuljama nađeš mrlje od znoja, pokušaj ih namočiti u dva zdrobljena aspirina otopljena u pola šoljice tople vode. Namači nekoliko sati, piše miss7.24sata.hr. 

Odjeća će dobiti slatki miris

Namoči peškir u omekšivač i pusti da se osuši. Svaki put kad upotrijebiš sušilicu ubaci taj ručnik - ostavit će odjeću lijepa mirisa. Alternativno možeš koristiti sprej za odjeću nakon pranja.

Ubrzaj vrijeme sušenja

Kako bi ubrzali vrijeme sušenja veša, stavi suhi peškir zajedno s mokrom odjećom u sušilicu. Peškir će pomoći upiti vodu. Samo ga izvuci nakon otprilike 15 minuta kako ne bi i dalje pridonosio vlazi u stroju.

Oživi svoju skupljenu odjeću

Zar ne mrziš kad ti se odjeća smanjuje u pranju? Namakanjem skupljene odjeće u regenerator za kosu i vodu (ne previše hladnu ili vruću) na nekoliko sati, pomoći ćeš joj da se vrati u svoje (gotovo) izvorno stanje.

Oživi lakiranu kožu

Sredstvo za čišćenje prozora djeluje poput finog tretmana za lakiranu kožu. Jednostavno je poprskaj i obriši kako bi je očistila i vratila sjaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije