Poznati neuronaučnik naveo koja tri pića pospješuju razvoj opasne bolesti mozga

Američki neuronaučnik Robert Love je naveo koja tri pića povećavaju rizik od oboljenja od Alzheimerove bolesti.
Na prvom mjestu su cola i druga soda pića s umjetnim zaslađivačima, tj. one koje često reklamiraju da su ‘light‘ ili skroz bez šećera.
Naučnik Robert Love kaže da je to poglavito zbog već ozloglašenog sladila aspartama, koji može loše djelovati na cijelo tijelo, a što može dovesti i do povećanog rizika od kobne Alzheimerove demencije.

Saznajte kakvo je stanje na putevima: Brojne dionice zatvorene zbog izlijevanja vode na kolovoz
Također, aspartam povećava rizik od dijabetesa, a ta bolest je u direktnoj vezi s Alzheimerom. Aspartamom su krcate i žvake, druga dijetalna pića i slastice. Stoga, čitajte etikete!
Na drugom mjestu je alkohol, koji loše utječe na bakterije u crijevima, kao i na jetru, a posljedično i na mozak. Također, alkohol ometa normalne obrasce spavanja, što je u direktnoj vezi s povećanjem rizika od Alzheimera.

Naučnik tvrdi: "Objasnit ću vam zašto 'život' poslije smrti nije moguć"
Na trećem mjestu su sportska pića, bilo zbog toga jer su nakrcana šećerom, a ako nemaju šećera onda imaju jedan ili više umjetnih zaslađivača. Oni su loši za zdravlje, a posljedično i za mozak, piše Slobodna Dalmacija.
Detaljnije pogledajte u snimku:
Ostatak teksta pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.