Poslastica za cijelu porodicu: Napravite osvježavajuću tortu od narandže
Ova torta jednostavna je za pripremu i savršenog proljetnog okusa.
Ljubitelji kombinacije narandže i čokolade, na pravom ste mjestu jer vam donosimo recept za osvježavajuću tortu od narandže.
Recept je na svom Instagram profilu @sanjinslatkisvijet podijelila Sanja Batinić.
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Sastojci za biksvit
- 4 jaja
- 6 kašika šećera
- 2 kašike vrele vode
- 2 kašike brašna
- 3 kašike kakaa
- 1/2 praška za pecivo
Preljev za biskvit
- 100 ml soka od narandže
- kašičica arome narandže
Ganaž
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 g čokolade za kuhanje
Krema
- 600 ml soka narandže
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 2 kašike šećera
- 500 ml slatkog vrhnja
- 200 g krem sira
Žele
- 200 ml soka narandže
- 2 kašike šećera
- 1.5 vrećica želatina
Da zasladite nakon iftara: Napravite hurmašice s pekmezom koje svima uspijevaju
Priprema
Za biskvit umutiti bjelance i ostaviti sa strane. Žumance umutiti sa šećerom, dodati vodu, suhe sastojke i na kraju lagano umiješati bjelance.
Izliti tijesto u kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na 180 stepeni.
Za ganaž nasjeckati sitno čokoladu za kuhanje. Slatko vrhnje zagrijati do vrenja i preliti preko čokolade. Ostaviti par minuta i potom promiješati da se sve poveže.
Sačekati da se ganaž malo prohladi. Biskvit ostaviti u kalupu, zaliti sokom i preliti preko toga ganaž. Ostaviti u frižideru dva sata da se stegne.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.