Poslastica koja je oduševila mnoge: Probajte Tsunami tortu sjajnog okusa
Iako se u osnovi radi o klasičnom kolaču s biskvitom i kremom, na kraju je ipak fini dodatak. Dovoljno je pogledati jedan video na Instagramu i vidjeti zašto je Tsunami torta najpopularniji slatkiš i zašto se tako zove.
Obično se torta prelije glazurom koja se vremenom stisne, ali u ovom slučaju treba ostati tečna , kako bi se stvorio jedinstveni vizuelni fenomen.
To se postiže tako da se koristi kukuruzni škrob s mlijekom, a kolač treba sa svih strana prekriti plastičnom folijom, koja će držati glazuru – kada izvučete foliju, glazura će se preliti preko torte.
Vojna industrija EU zemlje obara rekorde: Desetorostruko povećali izvoz oružja Izraelu
Sastojci
- 3 jaja
- 1 šoljica šećera
- pola kaščice ekstrakta vanilije
- 1 i po šoljica brašna
- 50 ml mlake vode
- 2 kašike ulja
- pola kaščice praška za pecivo
Za kremu:
- 1 limenka kondenziranog mlijeka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- pola kašike maslaca
- 2 kašike mlijeka u prahu
- 1 žumance
Priprema
Izmiksajte jaja, polako dodajte ostale sastojke. Na kraju tijesto izlijte u kalup i pecite na 180 stepeni (oko 35 minuta). U loncu na laganoj vatri pomiješajte sastojke za kremu i kuhajte oko pet minuta dok se ne sjedini. Zatim vrhnje razdijelite i ulijte u dvije posude.
Jednu prekrijte folijom i ostavite da se ohladi, a u drugu dodajte kašiku Nutelle pa i nju zamotajte folijom. Kad se krema ohladi, biskvit prepoloviti i nadjenuti polovicom žute kreme.
Jeste li probali švedsku čokoladnu tortu? Iskoristite ovaj recept i oduševite se
Tortu omotati folijom, pa preliti ostatkom žute kreme, a zatim kremom od Nutelle. Pospite mlijekom u prahu.
Ostavite malo da se sve slegne, a zatim izvucite foliju i uživajte u okusu i vizualnom efektu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.