Pire krompir kao iz restorana: Ovaj korak čini čuda
Iako je mnogima pire krompir omiljeni prilog uz jelo, ponekad postizanje tog ukusnog jela može biti gotovo nemoguće, predugo su kućni kuhari prihvatali nezadovoljavajući pire od krompira, potpuno nesvjesni da postoji tehnika koja mijenja igru, prenosi Mirror.
Rosemary Gill svoje dragocjene savjete s ljubiteljima hrane dijeli putem TikToka, a sada je otkrila i svoju najbolju tajnu za postizanje vrhunske pahuljaste teksture vašeg pirea, što jednostavno mogu postići i početnici.
Nedavno je na TikTok profilu Milk Streeta objavila gdje mnogi kuhari griješe kada je u pitanju priprema pire krompira. "Kuhajte krompir u mlijeku, a ne u vodi. Krompiri su poput tjestenine, otpuštaju škrob u tekućinu u kojoj se kuhaju", objasnila je Gill.
Čengić: Razlike u platama ovise o složenosti poslova, ne o stručnoj spremi
Mlijeko u kojem se krompir kuhao postaje "tekuće zlato" koje omogućuje da dobijemo bogati, svilenkasti i kremasti pire krompire. Kada bacite vodu u kojoj ste kuhali krompire, bacate i sav škrob.
A za one koji se žele kloniti posuđa, ima još jedan genijalan savjet: zdrobite krompire izravno u loncu, tako da možete zaboraviti mikser.
@177milkstreet Simmer your mashed potatoes in milk, not water! Potatoes are like pasta, in that they leach starches into their cooking liquid. In the case of pasta, you want to reserve some of that liquid to give sauce a luscious shine and bind it to the noodles. In mashed potatoes, cooking in milk, and preserving that starchy liquid, gives your potatoes a natural creaminess and allows you to skip the weighty heavy cream. #MilkStreetCookingSchool director Rosie Gill demonstrates. #milkstreet #milkstreetrecipes #milkstreetsides #sidesrecipes #thanksgiving #thanksgivingrecipes #potatoes #potatorecipes #mashedpotatoes #mashedpotatorecipes #vegetables #milkstreetrecipes #holiday #holidayrecipes #food #cooking #easyrecipes
♬ original sound - Milk Street
Njeni pratitelji su oduševljeni trikom, a jedan obožavatelj proglasio ju je "genijalkom" zbog inovativnih metoda kuhanja. "Ovo je način na koji radim svoje krompire već godinama i svi uvijek pitaju kako su moji krompiri tako dobri", zaključio je drugi obožavatelj.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.