Pet frizura koje najbolje stoje ženama iznad 40 godina: Podmladit će vas u trenu!

1
Radiosarajevo.ba
Pet frizura koje najbolje stoje ženama iznad 40 godina: Podmladit će vas u trenu!
Foto: Pinterest / Ilustracija

Ukoliko želite izgledati mlađe, detalj koji vam može pomoći je kosa. Frizura je ta koja može sakriti bore, naglasiti vaše oči, pa i "zategnuti lice", odnosno stvoriti takav utisak. Izdvojili smo pet frizura koje preporučuju frizeri za sve dame koje žele da izgledaju mlađe uz pomoć kose...

BOB

Kraća kosa automatski vam daje samouvjereniji i mlađi look, smatraju stručnjaci za kosu. Moderni bob uokvirit će vaše lice i poglede usmjeriti prema vašim najboljim atributima.

Podcast s Tomom: Almir Kurt Kugla – raznolikost talenata i životnih pustolovina

Podcast s Tomom: Almir Kurt Kugla – raznolikost talenata i životnih pustolovina

TALASI

Dok ravna kosa bez volumena može pridonijeti umornijem izgledu, kosa oblikovana u blage talase osigurat će vam opušteniji izgled. Talasasta kosa trend je koji ženama, čini se, nikada neće dosaditi, posebno kada znamo da nas vrlo lako mogu i pomladiti.

Popularne frizure
Foto: Pinterest: Popularne frizure

ŠIŠKE

Supermoć šiški jeste ta da su najlakše rješenje za one koji žele prikriti bore na čelu. Naravno, šiške s kojima želite "skinuti godine" moraju biti pametno ošišane. Zato se obvezno za pomoć obratite svojoj frizerki. Jedna su opcija šiške koje nosite ravno, a druga šiške na stranu. U dogovoru s frizerkom odaberite najbolju opciju za sebe.

DUGA KOSA KOJA UOKVIRUJE LICE

Ako ste među onima koji se ne žele odreći dužine, to je sasvim u redu. Neka vas vaša frizerka ošiša tako da vam pramenovi kose uokviruju lice.

Na koji će to način učiniti, zavisi o tipu kose, a najbolji odgovor na to pitanje dat će osoba koja se brine za vašu kosu.

LOB

Kosa koja lagano dotiče ramena, po mogućnosti oblikovana u blage talase svakako je jedna od onih kojima se postiže mlađi izgled. Ako imate tanku kosu, lob je frizura koja će joj dati volumen.

Frizura
FOTO: Pixabay: Frizura

Ukoliko želite da izgledate mlađe, detalj koji vam može pomoći je kosa. Frizura je ta koja može sakriti bore, naglasiti vaše oči, pa i "zategnuti lice", odnosno stvoriti takav utisak. Izdvojili smo pet frizura koje preporučuju frizeri za sve dame koje žele da izgledaju mlađe uz pomoć kose...

BOB

Kraća kosa automatski vam daje samouvereniji i mlađi look, smatraju stručnjaci za kosu. Moderni bob uokviriće vaše lice i poglede usmeriti prema vašim najboljim atributima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije