Mijenjanje frizure nakon raskida: Dobar ili loš potez?

Radiosarajevo.ba
Mijenjanje frizure nakon raskida: Dobar ili loš potez?
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Raskid u većini slučajeva nije lak, jer ga prate praznina i preispitivanje. Često posegnemo za utjehom u vidu slatkiša, a prijatelji nam postaju rame za plakanje. Međutim, ubrzo shvatimo da to nije dovoljno, i da želimo neku korjenitu promjenu kako bismo se osjećali bolje. To je sasvim prirodno jer prolazimo kroz period privikavanja na novonastalu situaciju, a nekada je jedan od prvih poteza promjena frizure. Tu, međutim, treba biti oprezan, jer je to ispravan potez samo ukoliko to radimo zbog sebe, ne i kada razmišljamo o pomirenju sa bivšim dečkom.

U nastavku saznajte zašto…

1. Riječ psihologa

U slučaju raskida odlazak kod frizera ima dublje značenje, jer smo zatvorili jedna vrata za sobom. Tada se javlja potreba za novim izgledom, kao početkom nove životne etape. Međutim, prvo je potrebno napustiti partnera ili prihvatiti da nas je ostavio, pa tek onda razmišljati o promjeni frizure. Nikako obrnuto.

2. Odlučite šta želite od ove promjene

Važno je znati da će svakodnevica poprimiti novi izgled, i da više ništa neće biti isto. Vrijeme je da se pomirimo sa tim i okrenemo novi list. Uvijek možemo krenuti od frizure, skratiti dužinu, ofarbati se ili odlučiti za radikalnu promjenu. Nekada jedan pogled u ogledalo i novi izgled mogu donijeti željenu promjenu koja je vidljiva kako spolja, tako i iznutra. Naravno, ukoliko samo skratimo krajeve, nećemo postići pravi efekat, piše italijanska Grazia.

3. Promjena kreće spolja

Kao što smo već naveli, u trenucima emotivnih krahova, potrebno nam je nešto svježe da nas pokrene. Nova frizura nam može pomoći da ne pokleknemo i shvatimo da će i težak period proći. Pasivnost nije dobar izbor, već uzimanje stvari u svoje ruke i donošenje odluka koje se tiču tijela, duha i uma. Kada to shvatimo, odmah se osjećamo bolje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije