Tri najgore frizure koje trebate izbjegavati

2
Radiosarajevo.ba
Tri najgore frizure koje trebate izbjegavati
Foto: Pinterest / Ilustracija

Najgore frizure postoje, a u nastavku otkrijte top tri frizure koje više nisu u trendu.

Trendovi se mijenjaju, ali duga i njegovana kosa klasik je kojem teži veliki broj žena. Međutim, postoje određena pravila kada je u pitanju oblikovanje duge kose. Postoje frizure s kojima možete izgledati bolje i one s kojima možete izgledati loše.

O ovome sigurno niste razmišljali.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Ako imate lijepu, dugu i bujnu kosu, čestitamo! Naime, duga kosa mnogim je ženama neostvareni san. Međutim, nije dovoljno samo pustiti kosu da raste. Postoje različite frizure s kojima duga kosa može izgledati bolje - ali i lošije. Evo na što trebate obratiti pažnju, piše Story.hr.

Izbjegavajte predugu kosu, kosu koja je ošišana u ravnu liniju ali i frizure sa razdjeljkom na sredini.

Preduga kosa

Kosa koja seže gotovo do pupka može brzo izgledati neuredno i suho. Osim toga, kosa je najčešće iste dužine, a frizura nema lijepu strukturu zbog čega izgleda ravno i slabo.

Za veću punoću i volumen, duga kosa ipak ne bi trebala biti preduga. Lijepa dužina je, na primjer, do prsa. Na taj se način kosa može brže i bolje oblikovati, a i izgledati zdravije. Za svaku frizuru ćemo vam navesti dobar primjer.

Kosa ošišana na jednu dužinu

Kosi je potrebna struktura pa biste ju trebali šišati na slojeve. To ne znači da biste ju trebali šišati na rijetke slojeve, već biste trebali dozirati.

Male promjene čine velika čuda. Kosa odmah izgleda živahnije kada je valovita i s umjerenim slojevima. Tada prirodno pada ljepše i bolja je za stilizirati.

Razdjeljak na sredini

Frizura s razdjeljkom na sredini također može izgledati sjajno, ali sama po sebi nije efektna.

Dugačka frizura s razdjeljkom na sredini može učiniti vašu kosu živahnom, ali se preporučuje dodavanje šiški. Za žene s višim čelom, šiške su odličan izbor.

Šiške će uokviriti vaše lice i staviti naglasak na njega. Također, kosa vam izgleda uzbudljivije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije