Ovo je frizura koja će obilježiti 2022. godinu: Shag je nosiv i lako prilagodljiv

1
Radiosarajevo.ba
Ovo je frizura koja će obilježiti 2022. godinu: Shag je nosiv i lako prilagodljiv
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Nova godina, nova frizura, zar ne? Pitate li se koji će stil obilježiti 2022., odgovor vas neće pretjerano iznenaditi: i dalje je to slojevita i pomalo divlja "shag" - nosiva, prilagodljiva i za baš sve tipove kose prikladna frizura koja nam se iz 70-ih i 80-ih vratila još tamo negdje 2020. (u slučaju progresivnijih i hrabrijih - čak i ranije).

Međutim, shag je u međuvremenu prošao transformaciju pa ćemo ga ove godine nositi na malo drugačiji način, kakav su već usvojile poznate cure poput Kaie Gerber, Bryce Scarlett i Halle Berry.

S njim koketiraju Jennifer Lopez, Zendaya i Emily Ratajkowski, poigravajući se ublaženim verzijama ovog looka.

Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"

Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"

Ove godine "shag" je znatno duži nego ranije, piše Slobodna Dalmacija.

Kosa doseže barem do ispod ramena, ošišana je tako da joj se ističe tekstura, a šiške - ako to dopuštaju oblik lica i tip kose - su gušće nego ranije, negdje između popularnog "curtain banga" i "franzeta" kakve smo svi nosili u djetinjstvu.

Novi shag priziva pomalo glam rock izgled s konca 70-ih, a vrlo je jednostavan za održavanje: sve što treba napraviti s kosom nakon pranja i sušenja je dobro je razbarušiti i namjestiti šiške na gore spomenut način.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije