Ovo je idealna verzija popularne frizure kojoj mnoge žene neće odoljeti

1
Radiosarajevo.ba
Ovo je idealna verzija popularne frizure kojoj mnoge žene neće odoljeti
Foto: Instagram / Produženi bob

Priznajemo, svaka nova verzija boba u nama probudi jednako zanimanje, a isto se dogodilo s najnovijom hit verzijom najpopularnije frizure naziva "produženi bob".

Radi se o još jednoj verziji boba koja je već dugo tu, neće tako brzo izaći iz mode, a sada doživljava svoj vrhunac popularnosti.

"Produženi bob" zapravo je izrasli bob, frizura koja je nešto duža od klasičnog boba.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Favorit je damama koje se poigravaju s idejom kraće kose, ali još nisu spremne za preveliki rez pa su im pramenovi koji taman prelaze čeljust i idu prema ključnoj kosti idealni.

Tu su i dame s kratkom kosom koje razmišljaju o ponovnom puštanju. Za njih je ova dužina kao stvorena za ponovni ulazak u svijet duge kose.

U svakom slučaju, "produženi bob" sredina je između prekratke i preduge kose zbog čega ima velik broj obožavateljica.

Njegova popularnost počela je rasti za vrijeme zatvaranja zbog koronavirusa, zbog kojih se povećao i razmak između odlazaka frizeru.

Mnoge dame najednom su imale dužu kosu od uobičajene, a s vremenom su shvatile da im se novi stil sve više sviđa pa je popularnost "izduženog boba" bivala sve veća i veća, piše Zadovoljna.hr.

I danas se radi o frizuri s kojom ćete u periodu pred nama biti u trendu.

Njezina velika prednost je činjenica da je kosa dovoljno duga da ju zavežete u rep ili nisku punđu u onim danima kada vam se ne da prati kosu ili kada jednostavno želite nešto drugačiju frizuru.

Na kraju, spomenut ćemo da izduženi bob ima više svojih verzija - može biti duži naprijed, a kraći iza, ravan, sa šiškama, stiliziran ravno ili valovito... Poenta je da dužinom "hvatate" ključnu kost, a ne bradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije