Popularni trend među ženama: Frizura hobotnica

0
Radiosarajevo.ba
Popularni trend među ženama: Frizura hobotnica
Print Screen / Kosa

Ako volite pratiti trendove i eksperimentirati s frizurama ili njegovati otkačeni, urbani stil, možda ćete poželjeti isprobati modernu frizuru neobičnog naziva - hobotnica.

Riječ je o jednoj od varijanti takozvane fudbalerke koja je prošle godine postala potpuno neočekivani hit.

Fudbalerku su prošle godine nosile poznate ljepotice poput Miley Cyrus i Rihanne. Ona je prilično ekscentričan i hrabar odabir, dok je hobotnica jednako luda, ali ipak nešto ženstvenija.

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Potraga za ovom frizurom na Pinterestu se udvostručila u posljednjih nekoliko sedmica, zajedno s drugim varijantama pomalo neurednih, slojevitih frizura.

A što zapravo znači šišanje na hobotnicu? Ova frizura ima volumen i slojevitost, ali kosa bi ipak trebala izgledati uredno i biti lijepo ošišana. Ključ je u pramenovima koji uokviruju lice te podsjećaju na noge hobotnice, po čemu je frizura i dobila ime.

Gornji dio šiša se u obliku zdjelice ili malo duže, ali tako da ne budu tupo zarezani. Trebaju biti mekani te bi ih se trebalo rezati oštrom britvicom, a ne škarama. Na leđima bi dužina trebala biti nešto duža nego naprijeda kako bismo dobili privid volumena i slojevitosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije