Ovo samo rijetki znaju: Sjajan trik za savršene kokice iz mikrovalne!

Radiosarajevo.ba
Ovo samo rijetki znaju: Sjajan trik za savršene kokice iz mikrovalne!
Foto: Pixabay / Kokice

Na vrećici s kokicama nalazi se trik s kojim će one ispasti savršene, no na njega nitko ne obraća pozornost!

Većina ljudi posvećuje pozornost tome koliko ih dugo treba držati u mikrovalnoj pećnici, ali postoji pravi način da se sva zrna raspuknu u kokice.

Čak se i na pozadini vrećice nalazi rečenica s uputstvima za otvaranje svih zrna. “Za najbolje rezultate zagrijte mikrovalnu pećnicu tako što ćete zagrijavati jednu čašu vode jednu minutu. Zatim izvadite čašu i stavite kokice peći”, objašnjeno je na vrećici. Praćenjem ovog uputstva osigurat ćete da vam mikrovalna pećnica bude topla i vaše kokice savršeno će se ispeći. Ovaj trik rijetko ko je znao, a nedavno je tek postao popularan na društvenim mrežama.

Na poleđini vrećice postoje i drugi trikovi za ravnomjerno pečenje, uključujući podizanje vrećica na rešetke kako bi se sve kokice ravnomjerno pekle. Također se objašnjava da zaustavljanje i ponovno pokretanje pečenja vodi do lošijih rezultata.

• Prije otvaranja protresite vrećicu kako bi se sol ravnomjerno raspodijelila.
• Za hrskave kokice sadržaj vrećice istresite u posudu te poslužite.
• Slušajte svoju mikrovalnu pećnicu i zaustavite je kada vrijeme između pucanja svake kokice bude dvije do tri sekunde – navode se još neke upute.

Ovisno o vrsti mikrovalne pećnice, kokice se trebaju peći od jedne minute i petnaest sekundi pa sve do pet minuta. Tako da je korisno ustanoviti koliko vašoj mikrovalnoj pećnici treba za savršene kokice, piše Vecernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije