Ovo je jelovnik poznate glumice zbog kojeg u četrdesetim izgleda poput djevojke

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je jelovnik poznate glumice zbog kojeg u četrdesetim izgleda poput djevojke
Foto: Instagram / Jessica Alba

Jessica Alba ima 42 godine i tijelo na kojem bi joj pozavidjele mnoge žene. Uprkos tome što je rodila troje djece, uspjela je vratiti djevojačku liniju, a sve zahvaljujući malim koracima koje je uvela u svoju rutinu.

Tvrdi da se ništa ne događa samo od sebe i da nije riječ o čaroliji već o teškom radu.

"Vježbanje je ono što me pokreće. Vježbanje čini moj mozak produktivnijim. Kako starim i nakon što sam postala mama, prioritet mi je biti zdravija. Kako bih bila zdrava i jaka, bavim se pilatesom, vježbama snage, biljnim obrocima i odmaram se", rekla je Alba.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Vježba dva do četiri puta sedmično

"Moram se znojiti. Završiti trening kao da sam upravo istrčala maraton. Jako mi treba vježba. Osjećam se beskorisno ako se ne znojim i ne umorim do krajnjih granica, ispričala je Jessica jednom prilikom.

Pilates je vježba koju Alba voli

"Zahvaljujući pilatesu svaki mišić je došao do izražaja. Nikada nisam mogla zamisliti da je pilates tako dobra vježba. Vježbam s prijateljima i jako je zabavno", rekla je glumica.

Vježbe visokog intenziteta

"Volim se kretati, trčati, znojiti. Volim raditi čučnjeve pa skokove. Nisu mi strani ni planinarenje, ni plivanje ni vožnja bicikla - znam da će mi to lijepo oblikovati tijelo", rekla je Alba.

Njena četiri tjedna obroka sastoje se samo od biljne hrane

"Četiri dana u sedmici jedem samo biljnu hranu i ne pijem alkohol. Petak, subota i nedjelja su dani kada jedem šta god poželim", priznala je glumica.

Jessica je izjavila kako se na njenom jelovniku nalaze i proteinski shakeovi, a za doručak najčešće jede avokado i poširana jaja, dok tokom dana gricka svježe povrće s humusom ili kokice s himalajskom soli.

Čudotvorni napitak od tri sastojka: Pomaže u skidanju sala sa stomaka

Čudotvorni napitak od tri sastojka: Pomaže u skidanju sala sa stomaka

Kokosova voda je njeno omiljeno piće

"Volim zdravstvene dobrobiti kokosove vode. Ne pijem nikakva druga pića. Pijem kafu, čaj i kokosovu vodu - to je to. Mislim da je hidratacija jako važna", rekla je glumica, piše Story.

Priznala jeda ne jede slatkiše i da se nastoji zasladiti samo prirodnim šećerima poput voća ili meda. Savršenu figuru održava izbjegavanjem slatkiša, iako ih je, priznaje, voljela. Ova lijepa glumica jede samo hranu s niskim glikemijskim indeksom, redovno vježba. Zbog svog zdravlja odlučila je iz prehrane izbaciti sve žitarice, bijelo brašno i rafinirane šećere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije