Ove šnicle u senfu i medu su pravi hit: Tope se u ustima koliko su dobre

0
Radiosarajevo.ba
Ove šnicle u senfu i medu su pravi hit: Tope se u ustima koliko su dobre
Foto: Printscreen / Ilustracija

Šnicle u sosu od senfa i meda su pravo savršenstvo za ljubitelje ukusnih i jednostavnih jela.

Ova kombinacija blagog senfa i slatkog meda stvara savršen balans koji čini meso nevjerojatno sočnim i aromatičnim. Kada se sve to sjedini sa kremastom pavlakom i limunovim sokom, dobijamo bogat i ukusan sos koji će se topiti u ustima.

Ovo jelo je idealno za svaku priliku, a posebno je ukusno kada se poslužuje uz pire krompir koji savršeno upija sav taj fantastičan sos.

Provjerite da li ste na listi: Objavljen spisak sarajevskih ulica koje bi mogle ostati bez vode

Provjerite da li ste na listi: Objavljen spisak sarajevskih ulica koje bi mogle ostati bez vode

Uvjerite se i sami – jednom kada probate, sigurno ćete se zaljubiti u ovaj recept.

Sastojci 

  • 350 g telećih šnicli
  • 1 kašika ulja
  • 6 kašika pavlake za kuhanje
  • 1,5 kašika senfa (po ukusu blagog ili ljutog)
  • 2 kašike soka od limuna
  • pola kašike meda
  • so, biber

Priprema

  • Kuhinjskim čekićem rastanjiti šnicle, malo ih posoliti. Meso ispržiti na ulju, sa obje strane po pet-šest minuta. Izvaditi ga iz tiganja i poklopiti da se ne ohladi.
  • Sjediniti pavlaku za kuhanje, senf, med i limunov sok, pa dobijenu smjesu sipati u tiganj u kom se prethodno pržilo meso. Sos kuhati nekoliko minuta na blagoj vatri.
  • Na skuhani sos staviti meso i još koji minut sve dinstati na srednjoj temperaturi.
  • Gotovo jelo poslužiti uz pečeni krompir ili krompir-pire.

I to je to, prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije