Ove šnicle u senfu i medu su pravi hit: Tope se u ustima koliko su dobre
Šnicle u sosu od senfa i meda su pravo savršenstvo za ljubitelje ukusnih i jednostavnih jela.
Ova kombinacija blagog senfa i slatkog meda stvara savršen balans koji čini meso nevjerojatno sočnim i aromatičnim. Kada se sve to sjedini sa kremastom pavlakom i limunovim sokom, dobijamo bogat i ukusan sos koji će se topiti u ustima.
Ovo jelo je idealno za svaku priliku, a posebno je ukusno kada se poslužuje uz pire krompir koji savršeno upija sav taj fantastičan sos.
Provjerite da li ste na listi: Objavljen spisak sarajevskih ulica koje bi mogle ostati bez vode
Uvjerite se i sami – jednom kada probate, sigurno ćete se zaljubiti u ovaj recept.
Sastojci
- 350 g telećih šnicli
- 1 kašika ulja
- 6 kašika pavlake za kuhanje
- 1,5 kašika senfa (po ukusu blagog ili ljutog)
- 2 kašike soka od limuna
- pola kašike meda
- so, biber
Priprema
- Kuhinjskim čekićem rastanjiti šnicle, malo ih posoliti. Meso ispržiti na ulju, sa obje strane po pet-šest minuta. Izvaditi ga iz tiganja i poklopiti da se ne ohladi.
- Sjediniti pavlaku za kuhanje, senf, med i limunov sok, pa dobijenu smjesu sipati u tiganj u kom se prethodno pržilo meso. Sos kuhati nekoliko minuta na blagoj vatri.
- Na skuhani sos staviti meso i još koji minut sve dinstati na srednjoj temperaturi.
- Gotovo jelo poslužiti uz pečeni krompir ili krompir-pire.
I to je to, prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.