Ovaj sastojak iz kuhinje je idealan za njegu stopala: Rješava ispucale pete, kurje oko, gljivice...

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj sastojak iz kuhinje je idealan za njegu stopala: Rješava ispucale pete, kurje oko, gljivice...
Foto: Pixabay / Ilustracija

Pored brige o noktima, povremeno treba da isturpijate pete i uklonite mrtvu kožu. Naravno da to uvijek možete da uradite u salonu, a ako biste to radije izbjegli, uvijek postoji opcija da tretman uradite kod kuće.

Glavni sastojak koji pomaže kod mnogih problema sa stopalima je namirnica bez koje nijedna kuhinja nije potpuna – jabukovo sirće. Jabukovo sirće ima široku primjenu u narodnoj medicini jer sadrži sirćetnu kiselinu, koja ima snažno antimikrobno dejstvo.

Jabukovo sirće protiv suhih i ispucalih peta

Dobro natopite komad vate jabukovim sirćetom, pa nanesite na problematično područje. Vatu zaštitite kako ne bi spala – zavojem, ljepljivom trakom ili užom čarapom – i ostavite da odstoji preko noći.

Liga nacija | Debakl i blamaža nemoćnih Zmajeva u Njemačkoj. Bosna i Hercegovina seli u Diviziju B

Liga nacija | Debakl i blamaža nemoćnih Zmajeva u Njemačkoj. Bosna i Hercegovina seli u Diviziju B

Ponavljajte ovaj tretman više puta sedmično dok vam koža ne omekša i potom ćete lakše skinuti višak mrtve kože.

Jabukovo sirće protiv kurjeg oka

Izmrvite 3 do 5 tableta aspirina, pa u prah dodajte kapljicu jabukovog sirćeta. Stavite smjesu na kurje oko i umotajte u peškir, krpu ili zavoj i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, pa skinite i kamenom sa stopala uklonite mrtve ćelije kože.

Jabukovo sirće protiv gljivica na stopalima

U lavor sipajte toplu vodu i jednaku količinu jabukovog sirćeta, odnosno vodu i sirće u razmeri 1:1. Potopite stopala i ostavite tako 30 minuta, a najvažnije je da ih potpuno osušite nakon što izvadite stopala iz ove kupke.

Ponavljajte svakodnevno, ali ne više od tri puta dnevno, piše Lepota&Moda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije