Ovaj recept za gulaš je pravi hit: Svaki zalogaj će vas oduševiti

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj recept za gulaš je pravi hit: Svaki zalogaj će vas oduševiti
Foto: Coolinarika / Gulaš

Ako volite domaća jela koja griju dušu i njeguju tradiciju, ovaj recept za gulaš će vas oduševiti.

Bogatog okusa i savršene teksture, idealan je za hladnije dane kada poželite nešto što vas potpuno zasiti i ugrije. Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati!

Pripremite ga uz omiljene priloge, i uživajte u ovom jednostavnom, a fantastičnom jelu koje će oduševiti cijelu obitelj.

Čovjek hrabrog i velikog srca: Adem Hadžalić iz Prijedora sa čamcem spašavao komšije iz poplave

Čovjek hrabrog i velikog srca: Adem Hadžalić iz Prijedora sa čamcem spašavao komšije iz poplave

Recept za gulaš:

Sastojci:

  • 600 g junećeg buta
  • 2 glavice luka
  • 3 čena bijelog luka
  • Sol, biber
  • 1 kašika Vegete
  • 0,5 kašike mljevene crvene paprike (po želji)
  • 5 dl pasirane rajčice
  • 1,5 l vode
  • Lovorov list
  • Peršin
  • 1 kašika krušnih mrvica

Priprema:

Luk i bijeli luk sitno nasjeckati ili usitniti u sjeckalici. Popržiti ih na malo ulja uz povremeno podlijevanje vodom kako ne bi zagorjeli. Dodati meso narezano na kockice, posoliti, pobiberiti i pržiti dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju.

Umiješati Vegetu, peršin i lovorov list. Promiješati par minuta. Dodati pasiranu rajčicu i vodu tako da razina tekućine bude prst-dva iznad mesa. Kuhati 40 minuta do sat vremena, povremeno miješajući. Pred kraj kuhanja dodati kašiku krušnih mrvica i kuhati još 10-15 minuta kako bi se gulaš dodatno zgusnuo.

Posluživanje:

Gulaš se može poslužiti s tjesteninom, pire krompirom ili palentom. Za gušći gulaš, smanjiti količinu vode za pola litre i izostaviti krušne mrvice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije