Ova skrivena tipka u vašoj veš mašini sprječava da odjeća poprimi miris plijesni

2
Radiosarajevo.ba
Ova skrivena tipka u vašoj veš mašini sprječava da odjeća poprimi miris plijesni
Foto: Pexels / Veš mašina

TikTokerica Mindy je otkrila tajnu tipku u veš mašini koja sprječava da vaša odjeća ima miris plijesni. Mindy McKnight često na društvenim mrežama dijeli savjete i trikove o raznim temama, od frizura do čišćenja, pa je odlučila podijeliti još jedan.

U jednom videu je pratiteljima rekla da je otkrila skriveni dio u veš mašini koji olakšava čišćenje. Na početku videa je otvorila ladicu i rekla gledateljima:

"Jeste li se ikad zapitali čemu služi tipka na vašoj veš mašini?" Gurnula ga je prema dole, pa je dio klizio do kraja. Zatim ga je premjestila u sudoper, gdje ga je dubinski očistila.

Nove informacije: Potraga za rudarom kojeg je zatrpala zemlja u Mramoru još traje, pronađen alat

Nove informacije: Potraga za rudarom kojeg je zatrpala zemlja u Mramoru još traje, pronađen alat

"Možete doći ovdje i izribati ga te se riješiti plijesni i naslaga od omekšivača", objasnila je. Bez plijesni odjeća neće imati neugodan miris.

Međutim, neke veš mašine nemaju ovaj dio, ali Mindy ima jednostavno rješenje u tom slučaju: "Ako nemate to dugme, možete koristiti sok od limuna i sodu bikarbonu i vidjet ćete da će se početi aktivirati. Onda uzmite četku za ribanje ili četkicu za zube kako bi uklonili svu plijesan." Nakon što je sve još jednom dobro pregledala, otkrila je da je "sve čisto".

@mindymcknight

Ever wonder what the push button is for on your washing machine drawer?? Here’s the answer! #hack #tipsandtricks #washingmachine

♬ original sound - Mindy McKnight

Mindy je u opisu videa napisala: "Evo odgovora!"

"Tako sam sretna što sam pronašla ovaj video. Htjela sam očistiti našu već neko vrijeme, ali nisam je htjela pokvariti.", "Pitala sam se čemu to služi još kad sam imala 6 godina, a sad imam 15, hvala.", "Još jednom sam na TikToku naučila više nego u školi.", bili su neki komentari, piše The Sun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije