Otkrivena tajna vitke linije Grabar-Kitarović: Evo kako je i vi možete imati

Radiosarajevo.ba
Otkrivena tajna vitke linije Grabar-Kitarović: Evo kako je i vi možete imati
FOTO: Arhiv / Kolinda Grabar-Kitarović

Nakon što su se pojavile fotografije Kolinde Grabar-Kitarović sa 73. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, a potom i fotografija iz Bijele kuće u društvu američkog predsjednika i prve dame, svi su primijetili kako je hrvatska predsjednica poprilično stesala liniju od početka mandata.

Njezina nova linija rezultat je liposukcijske dijete koju je predsjednica počela prakticirati prije ljeta, a rezultati su i više nego vidljivi.

Riječ je o jednom od najnovijih režima prehrane modernog doba koji se brzo raširio u svijetu. Liposukcijska dijeta pogodna je za sve one koji žele skinuti do 10 kilograma u relativno kratkom vremenskom periodu i uz pomoć jednostavnih i lako dostupnih namirnica.

Iako ova dijeta zabranjuje fizičku aktivnost, predsjednica Grabar-Kitarović je tjelovježbu ipak uključila u svoju dnevnu rutinu.

Predsjednica je za Gloriju otkrila kako joj je najteže pridržavati se dijete kada je na službenim putovanjima.

"Tada je najteže jer nemam ni kada ni gdje vježbati, ali čim se vratim u Hrvatsku, počinje strog režim te samodisciplina. I vraćam se laganoj mediteranskoj prehrani koja se bazira na ribi ili pilećim prsima s puno povrća i velikim porcijama salate'" rekla je Grabar-Kitarović.

Liposukcijska dijeta zahtijeva poseban režim koji se bazira na povećanom unosu masti i proteina, a smanjenom unosu ugljikohidrata. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije