Osvježite jastuk bez pranja: Uradite ovo i za 20 minuta će biti kao nov

0
Radiosarajevo.ba
Osvježite jastuk bez pranja: Uradite ovo i za 20 minuta će biti kao nov
Foto: Pexels / Ilustracija

Očuvanje higijene jastuka je jedna od ključnih briga kada se radi o održavanju čistoće doma, posebno kada je u pitanju posteljina.

Bez obzira na upotrebu jastučnice, prašina, znoj i grinje mogu se nakupiti unutar jastuka, dok pranje u veš mašini može oštetiti njegovo punjenje. Ipak, postoji jednostavan trik koji će osvježiti jastuk i produžiti mu život.

Na društvenoj mreži Instagram pojavila se genijalna metoda za održavanje čistoće i svježine jastuka. Samo uz pomoć sušilice za veš i visoke temperature, "nalet" vrućeg zraka u sušilici navodno će u samo 20 minuta eliminisati sve bakterije u jastuku, ostavljajući ga svježim i čistim. Ipak, bitno je napomenuti da ovaj savjet nije primjenjiv na jastuke od memorijske pjene.

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Kreatorica koja je podijelila ovaj trik na Instagramu preporučuje zamjenu jastuka barem jednom u dvije godine. Ako primijetite da jastuk gubi svoju originalnu potporu i postaje "gužvast", vrijeme je za nabavku novog.

Jednostavan test savijanja jastuka na pola može vam pomoći da utvrdite trebate li novi jastuk. Ako se jastuk ne vrati u svoj prvobitni oblik nakon savijanja, vrijeme je za zamjenu.

Ovaj jednostavan, ali učinkovit trik za održavanje higijene i produženje životnog vijeka jastuka pokazao se kao koristan u očuvanju čistoće prostora za spavanje i općenito higijenskih uvjeta u domaćinstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije