Neočekivano rješenje: Ovaj proizvod efikasno uklanja mrlje sa jastuka

0
Radiosarajevo.ba
Neočekivano rješenje: Ovaj proizvod efikasno uklanja mrlje sa jastuka
Foto: Pixabay / Ilustracija / Krevet

Mijenjajući jastučnicu primijetili ste da su se na vašem savršeno bijelom jastuku pojavile ružne žute mrlje? Da, događa se. Jastuci mogu požutjeti iz nekoliko razloga: zbog znoja, šminke, masne ili mokre kose...

Jastuci bi se temeljito trebali prati barem dva puta godišnje, no to ne garantuje da ćete uspjeti spriječiti stvaranje žutih mrlja.

Postoji nekoliko načina na koje se možete pokušati riješiti tih tragova, od sveprisutne sode bikarbone i alkoholnog sirćeta do nekih neočekivanih proizvoda i sastojka u domu. Poput pjene za brijanje. Da, dobro ste pročitali.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Iako ovaj proizvod obično nema nikakve veze s jastucima, pranjem ili vešom općenito, smatra se da će pjena za brijanje uspješno ukloniti mrlje uzrokovane ostacima šminke. Šta treba napraviti? Prekriti mrlje pjenom za brijanje i ostaviti da odstoji nekoliko minuta, a zatim ju utrljati prstima ili četkom. Ako je mrlja vidno uklonjena, isperite vodom i operite jastuk uobičajenom metodom, a ako nije, ponovite postupak.

Ukoliko su mrlje nastale zbog znoja, možda vam može pomoći so. Sve što u ovom slučaju trebate učiniti je otopiti četiri kašike soli u jednom litru vode, piše D&D.

Dobro miješajte dok se sva so ne otopi i budite strpljivi - ovo može potrajati. Kad se otopi, uzmite čistu krpu ili spužvu. Nježno tapkajte mrlje na jastuku otopinom slane vode. Nakon što mrlja izblijedi, isperite ostatke slane vode te operite jastuk kao i obično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije