Znate li koliko često trebate mijenjati četku za wc školjku?

0
Radiosarajevo.ba
Znate li koliko često trebate mijenjati četku za wc školjku?
Foto: Pexels / Ilustracija

Prilikom čišćenja kupatila neophodno je koristiti četku za čišćenje WC školjke, čije čekinje učinkovito uklanjaju prljavštinu, bakterije i klice.

No, željena higijena u kupatilu može se osigurati jedino ako je WC četka čista. Učestalim korištenjem četka se prlja, a na čekinjama se nakupljaju naslage s WC školjke.

Nakupljene klice ne samo da mogu djelovati kao potencijalni patogeni, već se iz četke može širiti i neugodan miris.

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

Ako znamo da je održavanje WC četke važno iz higijenske i zdravstvene perspektive, postavlja se pitanje koliko se često treba mijenjati?

Iz higijenskih razloga, preporučuje se svakih tri do šest mjeseci, a o tome ovisi nekoliko faktora: ako živite s mnogo ljudi, trebali biste češće mijenjati WC četku, no ako ste često odsutni i rijetko kod kuće, dovoljno je kupiti novu četku svakih šest mjeseci, piše D&D.

Ako u bilo kojem trenutku primijetite da je četka jako istrošena i izgleda nehigijenski, odmah je bacite. Također, poželjno je promijeniti WC četku nakon gastrointestinalne bolesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije