Okusi iz mamine kuhinje: Ovaj recept probudit će mnoge uspomene
![Okusi iz mamine kuhinje: Ovaj recept probudit će mnoge uspomene](https://storage.radiosarajevo.ba/article/529136/871x540/pexels-andrea-piacquadio-3771814.jpg?v1705299798)
Vjerojatno su rijetki među nama koji su odrasli na ovim prostorima, a da nisu barem jednom uživali u ovom tradicionalnom jelu, pripremljenom s ljubavlju od strane naših baka i mama, ostavljajući u svima nama neizbrisiv dojam.
Ova jednostavna, a srcem pripremljena jela, predstavljaju pravu gastro-baštinu koja nas vraća u toplinu porodičnih trenutaka.
Sastojci:
Tjestenina (široki rezanci, tagliatelle ili drugi oblici prema želji)
200 g oraha (ili drugi orašasti plodovi)
20 g maslaca
30 g šećera
Pola kašike cimeta (opcionalno)
Prstohvat soli
![Četvrti dan potrage za monstrumom: Objavljen video jezera gdje traže ubicu Emira Selimovića](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579076/300x185/dron-jezero-drenova-16feb25-prtscryt.jpg?v1739717493)
Četvrti dan potrage za monstrumom: Objavljen video jezera gdje traže ubicu Emira Selimovića
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
- Orahe rasporedite po papiru za pečenje i pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 stepeni 10-ak minuta, ili dok ne postanu hrskavi i poprime intenzivniji okus.
- Na tavi otopite maslac i pustite da zamiriše orašasto i poprimi tamniju boju.
- Još tople orahe ubacite u blender, dodajte šećer i cimet, pa ih usitnite. Nemojte ih pretvoriti u prah, pustite da ponegdje ostanu i veći komadići oraha.
- Usitnjene orahe pomiješajte sa smeđim maslacem, dodajte prstohvat soli, a zatim u sve zajedno umiješajte i kuhanu tjesteninu.
Poslužite odmah. Uživajte u jednostavnom, ali ukusnom jelu koje nosi miris i okus doma, piše DobraHrana.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.