Okrijepite se uz kremastu čorbicu od paradajza i mrkve
Za 4 osobe vam je potrebno:
1 kašika maslaca + malo ulja
1 glavica luka
900 gr paradajza (pellate)
2 veće mrkve
450 ml temeljca po želji/povrtni, pileći
½ kašičice timijana
2 kašike nasjeckanog peršuna
3-4 kašičice vrhnja za kuhanje (po želji)
So i biber
Otopite maslac s malo ulja i dodajte sitno sjeckani luk. Očistite i operite mrkvu pa je nasjeckajte na komadiće. Operite i nasjeckajte začinsko bilje. U posudu dodajte paradajz, nasjeckanu mrkvu, peršun, timijan i temeljac. Kuhati 25 minuta i pasirati nakon toga. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje, so i biber.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.