Okrijepite se uz kremastu čorbicu od paradajza i mrkve

Radiosarajevo.ba
Okrijepite se uz kremastu čorbicu od paradajza i mrkve
Coolinarika / Paradajz čorba
Neki bi rekli bez supe nema ni ručka. Jedna od omiljnih supa za mnoge je upravo supa od paradajza. Ovaj put uz mrkvicu gotovo savršena kombinacija.

Za 4 osobe vam je potrebno:

1 kašika maslaca + malo ulja

1 glavica luka

900 gr paradajza (pellate)

2 veće mrkve

450 ml temeljca po želji/povrtni, pileći

½ kašičice timijana

2 kašike nasjeckanog peršuna

3-4 kašičice vrhnja za kuhanje (po želji)

So i biber

Otopite maslac s malo ulja i dodajte sitno sjeckani luk. Očistite i operite mrkvu pa je nasjeckajte na komadiće. Operite i nasjeckajte začinsko bilje. U posudu dodajte paradajz, nasjeckanu mrkvu, peršun, timijan i temeljac. Kuhati 25 minuta i pasirati nakon toga. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje, so i biber.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije