Okrepljuje dušu i tijelo: Evo kako napraviti domaću pileću supu s noklicama
Iako je popularnija tokom zimskih mjeseci, kao i u sezoni prehlade, domaća pileća supa uvijek je odličan odabir jer okrepljuje tijelo i dušu, a vole je skoro svi.
Sastojci:
500 g piletine, 3 mrkve, korijen celera, 3 korijena peršuna, 1/2 korabice, 3 manja krompira, list kelja, svježi peršun, jaje, malo griza, sol, biber.
Priprema:
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
1. Povrće ogulite, a piletinu narežite na komade.
2. U veći lonac stavite piletinu i povrće, dodajte sol i biber te sve kuhajte oko sat vremena.
Tradicionalni recept: Jeste li probali Merdžimek čorbu?
3. Pred kraj kuhanja u posudicu stavite jedno jaje, malo soli i griza dovoljno da umiješate gustu smjesu. Ostavite da stoji pet minuta. Ako volite tvrđe noklice, umiješajte više griza.
4. Kad su piletina i povrće skuhani, ukuhajte noklice. Kašičicom zagrabite mali komad smjese za noklice, i ubacite je u supu dok smjesa sama ne otpadne sa kašičice. Ponovite dok ne potrošite cijelu smjesu.
5. Ostavite da se supa s noklicama kuha dodatnih deset minuta i spremna je za posluživanje.
Servirati toplo! Po volji, poslužite se domaćim pecivom, piše 24sata.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.