Odličan recept za zdraviji hljeb

Radiosarajevo.ba
Odličan recept za zdraviji hljeb
Jeste li za malo promjene kada je riječ o pripremi hljeba.

Veća količina tikvica od samog brašna govori nam kako je ovakav hljeb sigurno zdraviji za naš organizam nego li onaj koji pripremamo po tradicionalnoj recepturi.

Potrebno vam je:

500 g tikvica

150 g običnog brašna

150 g integralnog brašna

2 kašičice praška za pecivo

1 kašičica soli

1 kima (cumin)

400 g naribanih tikvica

100 ml ulja

2 jajeta, razmućena

45 ml mlijeka

50 g naribanog parmezana

2 kašičice sezamovih ili nekih drugih sjemenki

 Priprema;

Rernu zagrijte na 180 C. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i sol u posudi.

Dodajte sezam, kim i naribanu tikvicu. Pomješajte zajedno ulje, jaja i mlijeko i dodajte pola parmezana pa dodajte brašnu. Smjesu kratkim mješanjem sjedinite pa istresite u kalup

Poravnajte tijesto pa ga pospite sezamom, parmezanom i po želji pospite malo soli i bibera. Pecite u zagrijanoj rerni oko 45 minuta. Provjerite pomoću čačkalice da li je pečeno. Sačekajte da se pecivo hladi 10 minuta, pa ga onda izvadite iz pleha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije