Očistite dom po feng shui pravilima i vratite svom tijelu energiju

Radiosarajevo.ba
Očistite dom po feng shui pravilima i vratite svom tijelu energiju
/ Ilustracija
Čist i uredan dom je od presudnog značaja za pozitivnu energiju u domu. Tako govore Feng shui pravila, ali to je vjerujemo mišljenje većine.

Jednostavno, neuredna kuća, prašina i monoton prostor bez novih ideja donose zastoj na svim poljima. Zato porenite energiju u svom domu.

Ukoliko pratimo feng shui pravila redolsijed bi trebao izgledati ovako.

Za početak riješite se nereda u kući

Nereda se morate riješiti u domu, automobilu, ali na svim pametnim uređajima koje svakodnevno koristite.

Svijetle boje su uvijek dobrodošle, pa makar to bio neki jastučić, zavjesa...Sredite frižider kako bi ste ubijeli dobre vibracije u svoj dom.

Brisanje prašine

Obrišite prašinu ispod svake stvari u domu. Prašina stvara zastoj i mrtvilo u kući upozoravaju učitelji feng šuija. Očistite površine ispod kauča, fotelja, stolova, kreveta, šporeta, frižidera. Čišćenje i pospremanje pokrenuće energiju u vašem domu.

Pretresite i svoje navike u ishrani

Ukoliko u vašoj ishrani ima dosta lisnatog i zelenog povrća, feng shui stručnjaci kažu da će vas to očistiti iznutra, dati više energije i dati sjaj vašem životu. Dan započnite toplom vodom i limunom.

Pranje prozora kao i zavjesa donosi bolji pogled na život. A nove ideje, premještanje namještaja kao i kupovina nekog novog komada će vas sigurno usrećiti.

I na kraju sredite svoje mailove, profile. Priredite i svom računaru Zen moment! To će i vama olakšati život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije