Zasladite se štrudlom od maka: Brzo i ukusno

Radiosarajevo.ba
Zasladite se štrudlom od maka: Brzo i ukusno
/ Ilustracija
Za sve one koji ne vole mijesiti tijesto i trošiti mnogo vremena na pripremu jela, ovo je odličan recept.

Štrudla s makom dobro je rješenje za doručak uz šoljicu čaja ili mlijeka.

Potrebno:

350-400 g maka
700 g kora za pitu
strugana kora limuna
2 kesice vanilin šećera
prašak za pecivo
1 čaša ulja
dvije i po čaše griza
3 čaše šećera
2 čaše jogurta
3 jaja

Kao mjeru koristiti čašu od 2 dl

Priprema:

Umutiti 3 bjelanca sa 3 čaše šećera, dodati 3 žumanca, griz, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer i koru od limuna.

U šerpici zagrijte mlijeko i u njemu otopite šećer. U sve to dodajte mljeveni mak, a po želji možete i malo arome ruma, vanilije, grožđica...

Podijeliti kore na 4 dijela tako da dobijete 4 štrudle. Svaku koru premazati ovim filom, pa na posljednju premazanu koru staviti fil od maka. Urolati.

Zarolane štrudle premazati žumancetom. Štrudle peći na 200 stepeni oko 30 do 40 minuta. Štrudlu možete filovati i jabukama, ali i orasima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije