Novopečene mame, vježbajte sa bebom: Skinut ćete kilograme i ostvariti bliskost

Radiosarajevo.ba
Novopečene mame, vježbajte sa bebom: Skinut ćete kilograme i ostvariti bliskost
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Jedan od najvećih problema novopečenih mama je skidanje kilograma nakon porođaja. Želja je povratak na liniju prije trudnoće, a vremena za vježbe je malo, jer je previše obaveza oko bebe.

Postoji, međutim, odličan način da se spoje lijepo i korisno. Vježbajte sa svojom bebom svakodnevno.

Pogledajte o kakvim se vežbama radi i počnite još danas svoj put ka idealnoj lniji. Nije teško povratiti formu i dobar izgled – potrebno je samo malo dobre organizacije, volje i vježbe koje možete da radite sa bebom.

Vježbe za stomak

Vježba 1: Lezite na leđa, podignite noge po pravim uglom, bebu uzmite u ruke i podignite iznad grudi, pa u kratkim intervalima podižite ramena ka gore. Ova vježba će najviše uticati za zatezanje gornjih trbušnih mišića, a pošto držite bebu radit će i mišići ruku.

Vježba 2: Ležeći na leđima savijte koljena, bebu stavite da leži na nogama, uhvatite je za ruke, pa gornji dio tijela podižete. Kod ove vježbe su aktivni svi stomačni mišići.

Vježbe za ruke

Vježba 1: Oslonite se na ruke i stopala, noge savijte u koljenima, a kičmu ispravite. Bebu stavite da sjedi ili leži na vašoj karlici. Ruke savijajte u laktovima i podižite cijelo telo gore-dole. Zatežu se ruke i djelimično stomak.

Vježba 2: Bebu stavite da leži, vi se namjestite iznad nje i lagano se spuštajte. Ovom vježbom su angažovani mišići leđa, grudi i ruku.

Vježbe za noge

Vježba 1: Lezite na leđa, noge savijte u koljenima, a bebu stavite da leži na njima. Podižite noge što više jer ćete tako angažovati mišiće butina.

Vježba 2: Uzmite bebu u naručje, stanite u široki raskorak sa stopalima okrenutim ka vani i radite serije dubokih i plitkih čučnjeva. Ovom vježbom angažirate cijele noge i zadnjicu.

Vježba 3: Skupite noge, bebu namjestite na koljena i radite kratke čučnjeve. Ova vježba aktivira cijele noge i zadnjicu.

Vježba za zadnjicu

Vježba: Lezite na leđa, noge savijte u koljenima i oslonite se na stopala. Približite ih što bliže zadnjici. Bebu namestite na karlici, pa podižite zadnjicu gore – dole. Angažovali ste mišiće leđa i gluteuse (zadnjicu).

Vežbe za cijelo tijelo

Vežba 1: Bebu stavite da leži, vi se oslonite na laktove i prste, leđa ispravite, zategnite stomak i zadnjicu i zadržite taj položaj što duže. Ovom vježbom su angažovani svi mišići tela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije