Novinarke probale cipele od recikliranih boca za vodu: Evo šta kažu

0
Radiosarajevo.ba
Novinarke probale cipele od recikliranih boca za vodu: Evo šta kažu
Foto: Instagram / Rothy's postoji od 2016. godine.

Kompanija Rothy's proizvodi cipele od recikliranih plastičnih boca.

Stephen "Hawthy" Hawthornwaite i Roth Martin shvatili su da je cjelodnevna udobnost ženama važna, ali i stil, a sve više i održivost. Kombinirajući njihova imena i ova tri prioriteta, stvorili su Rothy's 2016. godine.

Rothy's proizvodi tri vrste cipela: The Flat (125 dolara), The Point (145 dolara) i The Loafer (165 dolara).

Jedinstvene cipele izrađene su od 100% plastičnih boca za vodu nakon konzumiranja, koje se vruće operu, steriliziraju, a zatim stapaju u vlakno koje se potom plete . Kompanija je do sada reciklirala 12 miliona boca vode i pridružuje se rastućem trendu u kojem kompanije sve više recikliraju. 

Tu se upotreba održivih materijala ne zaustavlja. Ulošci sadrže recikliranu pjenu, dok gumeni potpetice ne sadrže ugljik. Ljepila koja se koriste su netoksična i veganska. Ambalaža u kojoj cipele dolaze izrađena je od recikliranih materijala nakon konzumiranja i biorazgradiva je.

Zbog načina izrade, Rothyjeve cipele imaju prepoznatljiv osjećaj i funkcionalne prednosti koje nemaju drugi. Cipele su vrlo lagane i fleksibilne. Oni vlaže vlagu, bore se protiv znoja i kiše, bez obzira na godišnje doba. Jednostavno ih je održavati jer se peru u mašini.

Novinarke I urednice Insider Reviewsa isprobale su četiri različita para kako bi provjerili da li zaista kompanija ispunjava obećanja. Ovo su njihova iskustva: 

Sally Kaplan, urednica Insider Reviewsa (nosila je The Point, 145 dolara): 

“Izuzetno sam izbirljiva, teško je pronaći obuću koja je slatka, pristupačna i udobna. Ovaj par gotovo ispunjava sva tri navedena kriterija, osim što je cijena malo veća od one koju bih inače platila. Neću ih zvati najudobnijim na svijetu, ali ne molim se za trenutak kada ću ih skinuti."

Connie Chen, novinarka Insider Reviews (The Point, 145 dolara): 

“Primijetila sam dosta žena koje su nosile Rothy's zbog plavih šavova i elegantnog izgleda, tako da sam bila uzbuđena što sam ih napokon probala. Volim šiljaste racne cipele, pogotovo jer imam mala stopala za svoju visinu i oblik mi pomaže izdužiti stopala, pa mi se svidio njihov dobro osmišljen stil. Teže ka neutralnim bojama, ali imala sam na raspolaganju mnoštvo lijepih i draguljastih tonova, uključujući ovu duboku smaragdno zelenu. Plastične boce za vodu u početku ne zvuče kao da bi se dobro mogle pretvoriliti u dobar par cipela, pa sam bila impresionirana koliko je dobro Rothy's to izveo.

Malarie Gokey, zamjenica urednika (The Loafer, 165 dolara): 

“Zaista mi se sviđa što su napravljeni od reciklirane plastike - to će nešto cijeniti svako tko je ekološki svjestan. Obično ne nosim ravne cipele, ali one su odličan izbor kada puno hodam po kvartu. Udobne su, prozračne i dovoljno fleksibilne za nošenje ljeti.

Ellen Hoffman, izvršna urednica ( The Point, 145 dolara)

"Point me posebno privukao jer je stil izgledao uglađeno i profesionalno za posao, i što je najvažnije , obećavao je besprijekornu udobnost. Cipele su lagane i prozračne, pa šetnja Manhattanom po vrućini nije bila prepreka. Dobila sam "čili crvenu" boju za nešto drugačije, jer obično igram na sigurno s crnom ili nekom drugom neutralnom, ali postoji 20 drugih boja koje možete odabrati ako želite nešto ne tako upečatljivo.

Mara Leighton, reporterka (The Point, 145 dolara)

"Živim dalje od stanice podzemne željeznice kojom se vozim svako jutro i noć, pa mi cipele moraju biti vrlo udobne. Zbog toga su Rothyjeve cipele bile malo uske za cjelodnevnu udobnost moje desne noge, iako ovo nije prvi put da to predstavlja problem. Sve u svemu, svidjele su se i nastavit ću ih nositi".

Kako zaključuju, u rasponu od 125 do 165 dolara po paru, Rothy's su više prosječne ravne cipele, ne samo po cijeni, već i po kvaliteti, stilu…Kupci shvaćaju da ne moraju popuštati ni po jednom kriteriju do kojeg im je stalo, a Rothy's je izvrsni primjer kako opravdati ta velika očekivanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije