Sada je i službeno: Ovo su sandale godine i najpoželjniji modni komad

Radiosarajevo.ba
Sada je i službeno: Ovo su sandale godine i najpoželjniji modni komad
Foto: Instagram / Birkenstock sandale

Vladajuća pandemija koronavirusa uvelike je utjecala i na modne navike potrošača kojima je udobnost, kao nikada prije, visoko na listi prioriteta.

I dok brojni i dalje nastavljaju s radom iz topline doma i izleti u prirodu većini predstavljaju vrhunac ljetnog društvenog kalendara, udobne ravne sandale brojnim damama logičan su odabir, a po svemu sudeći, krajnji izraz ovog fenomena predstavljaju anatomske natikače s potpisom njemačkog brenda Birkenstock. 

Prošlog mjeseca britansko izdanje Voguea službeno ih je proglasilo sandalama godine, a u novom izvještaju globalne modne tražilice Lyst za drugi kvartal 2020. godine proglašene su najpoželjnijim modnim komadom u kategoriji ženske mode, prenosi tportal.hr. 

S vojskom slavnih obožavateljica na čelu s 'it' djevojkama današnjice poput Kendall Jenner, Gigi Hadid i Kaie Gerber, generalan uspjeh ove obuće, za koju njezini tvorci tvrde da je oduvijek predstavljala ortopedsku udobnost prije modne privlačnosti, nije nimalo zanemariv.

Prije omraženih čizmi Ugg od ovčje vune i gumenih sandala Crocs, postojale su anatomske natikače, popularno zvane birkenstockice.

S motom 'često kopirane, nikad dostignute', priča o njemačkom brendu Birkenstock proteže se na dva stoljeća, a danas u nesigurnim vremenima zahvaljujući pandemiji, postoji nešto uvjerljivo i pouzdano u ovoj prepoznatljivoj obući.

Obućarsko ime Birkenstock zapravo ima impresivnu povijest dugu gotovo 250 godina. U njemačkim crkvenim knjigama iz sela u blizini Frankfurta još 1774. izvjesni Johann Adam Birkenstock bio je zaveden kao postolar. No kao brend i kompanija vezana uz obuću Birkenstock počinje ozbiljnije postojati tek krajem 19. stoljeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije