Ovo je jedna od najtraženijih ljetnih frizura: Izgleda baš chic

Radiosarajevo.ba
Ovo je jedna od najtraženijih ljetnih frizura: Izgleda baš chic
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Bob je jedna od onih frizura koja je odoljela testu vremena i od trenda postala pravi klasik, samo mijenjajući formu i dužinu.

Prošlog ljeta, Dua Lipa i Kaia Gerber popularizirale su blunt bob dužine do ramena, dok je nekoliko mjeseci kasnije hit postao bob dužine do brade, tzv. sci-fi bob. Kako piše Refinery, jedna od najpopularnijih frizura ovog ljeta je french bob, čija dužina seže tek nešto ispod uha.

Jedno je sigurno, ovakav odabir nije za svakoga, a takva odvažnost izgleda jako chic te je prilično jednostavna za svakodnevno održavanje, uz redoviti posjet frizerskom salonu kako bi se održavala dužina.

Ovakav nas look vraća u dvadesete godine prošlog stoljeća i jazz scenu kad su mnogi nosili kraće verzije boba, a kako mu i samo ime kaže, francuski bob svoje postojanje može zahvaliti upravo Francuskinjama koje su oduvijek bile poznate po ležernim, ali efektnim frizurama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije