Nikako u kesi: Ovako se pravilno čuva hljeb da što duže ostane svjež

Na koji način vi čuvate hljeb?
Ako hljeb ostavljate na kuhinjskom pultu, u fioci ili kutiji za hljeb i još ga držite u plastičnoj kesi odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.
Hljeb u kesi će se osušiti, dok kada je kutiji postoji mogućnost da se razvije buđ.

UŽIVO | Rat Izraela i Irana: Protivvazdušna odbrana aktivirana u iranskom gradu Isfahanu
Najbolje rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hljeb u zamrzivač, piše Krstarica.
Ovako ćete uvijek imati svježu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

Brzi recept za Fokaču: Tradicionalni italijanski hljeb sa bogatim ukusom
Ako hljeb ostavljate na kuhinjskom pultu, u fioci ili kutiji za hljeb i još ga držite u plastičnoj kesi odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.
Hljeb u kesi će se osušiti, dok kada je kutiji postoji mogućnost da se razvije buđ.
Najbolje rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hljeb u zamrzivač, piše Stvar ukusa.
Ovako ćete uvijek imati svježu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:
1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hljeb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrijte u rerni.
2. Ako želite svjež hljeb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.