Ne treba vam nož: Ovim jednostavnim trikom kupus salata bude poput one iz restorana

0
Radiosarajevo.ba
Ne treba vam nož: Ovim jednostavnim trikom kupus salata bude poput one iz restorana
Foto: Pixabay / Kupus salata

Svjež kupus je savršen dodatak uz meso, variva, dresing ili bez njega. Ali jedno je sigurno – priprema zna oduzeti vrijeme, pogotovo ako sjeckanje ne ide kako treba.

Zašto klasično sjeckanje često ne uspijeva

Ako ga nasjeckate previše sitno, pretvorit će se u kašu. Ako ga nasjeckate previše krupno, neće upiti začine i bit će nezgodan za jelo. Zato je važno pronaći zlatnu sredinu – i tu dolazi trik koji mijenja sve.

Semir Efendić za Radiosarajevo.ba: "Ideologija kojoj robuje Max Primorac učestvovala u Holokaustu"

Semir Efendić za Radiosarajevo.ba: "Ideologija kojoj robuje Max Primorac učestvovala u Holokaustu"

Ljuštilica za povrće umjesto noža

Zaboravite na rende i velike noževe. Za savršeno tanko, ravnomjerno nasjeckanu salatu, posegnite za običnom ljuštilicom za povrće.

Evo kako:

Glavicu kupusa prepolovite, pa podijelite na četvrtine
Stavite četvrtinu na dasku
Ljuštilicom povlačite gore-dolje po unutrašnjosti kupusa

Najbolji recept za krompir salatu: Jedan tajni sastojak joj daje savršen ukus

Najbolji recept za krompir salatu: Jedan tajni sastojak joj daje savršen ukus

Rezultat? Kupus će biti tanak, lagan za začinjavanje i savršeno raspoređen.

Da biste dobili puni okus, dodajte:

so i malo šećera (da podigne slani ton)
ulje i sirće – po ukusu
100 ml vode – da kupus dodatno omekša

Sve dobro izmiješajte i ostavite da odstoji 15 minuta prije serviranja. Salata će biti sočna, mekana i savršeno začinjena, piše Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije