Ne morate u prodavnicu: Napravite ukusni domaći hljeb sa samo nekoliko sastojaka

2
Radiosarajevo.ba
Ne morate u prodavnicu: Napravite ukusni domaći hljeb sa samo nekoliko sastojaka
Foto: Youtube / Domaći hljeb

Umjesto da kupujete hljeb u pekari, uvijek je bolje da napravite domaći koji će biti ukusniji nego kupovni.

Postoje razni načini kako bi napravili hljeb, ali ovaj koji vam nudimo će vas sigurno oduševiti i pravit ćete ga veoma često.

Sa samo nekoliko sastojaka vaš hljeb će biti brzo gotov.

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Potrebno je:

  • 300 ml vode
  • 30 ml kvasca
  • 600 g brašna
  • malo ulja
Domaći hljeb

Priprema:

U zdjelicu izmrvite kvasac, dodajte malo mlake vode i jednu kašičicu šećera. Dodajte i malo brašna i izmiješajte. Ostavite da se kvasac aktivira.

Dodajte ostatak vode i brašna, zatim malo soli i zamijesite glatko tijesto. Ono je malo tvrđe i tako treba. Pokrijte da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Domaći hljeb

Još malo ga obradite i neka odstoji još 10 minuta, U korpu stavite krpu, najbolje ako ima kockice krpa, staviti malo brašno na nju, pa stavite tijesto na krpu i pritisnite rukama. Pokrite folijom i krpom.

Poslije 10 minuta, zasijecite dublje hljeb nožem i ostavite jos 10 minuta. Rernu ugrijte na 220 stepeni i pecite hljeb 50 minuta, prenosi Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije