Naša koža je zimi suha i bez sjaja, jedno ulje nam može jako pomoći

2
Radiosarajevo.ba
Naša koža je zimi suha i bez sjaja, jedno ulje nam može jako pomoći
FOTO: Pixabay / Nekoliko korisnih savjeta

Ovo čarobno ulje pomoći će vam čak i da se riješite neugodnog crvenila i pečenja oko nosa. Kokosovo ulje bogato je laurinskom kiselinom i vitaminima A i E. Ono će hidratizirati i nahraniti tijelo, kosu i nokte i ostaviti baršunasti trag na isušenoj koži.

Smiruje nadraženost

Jednostavno zagrijte nekoliko kapi kokosovog ulja i umasirajte ga u lice. Možete ga ostaviti 15 do 20 minuta ili čak preko noći te zatim ujutro isprati toplom vodom. Jednom sedmično u ulje možete dodati malo šećera i smjesu upotrijebiti za blagi piling.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Timijan - biljka sa mnogobrojnim pozitivnim efektima na zdravlje

Timijan - biljka sa mnogobrojnim pozitivnim efektima na zdravlje

Ovo čarobno ulje pomoći će vam čak i da se riješite neugodnog crvenila i pečenja oko nosa kad zbog prehlade po cijele dane brišete nos pa koža postane nadražena. Više puta dnevno nježno utrljajte u to područje nekoliko kapi maslinova ulja i smirit ćete nadraženost te ukloniti crvenilo, prenosi Živim.hr

Maska za kosu

Ovu masku možete sami napraviti i koristiti nekoliko puta mjesečno tijekom cijele godine, a u vrijeme kada vam je potrebna intenzivna regeneracija kose i češće - svaki drugi dan. Osim što prekrasno miriše, maska će hidratizirati i nahraniti kosu i dati joj poseban sjaj i bujnost. Uz kokosovo ulje, u masci se nalazi i ricinusovo ulje, poznato sredstvo za zaštitu i njegu kose te poticanje njenog rasta.

Maska se priređuje tako što se u kozmetičkoj posudici pomiješa 25 ml otopljenog kokosova ulja i 25 ml ricinusova ulja, zatim masku nanesite na kosu i nakon 30 minuta (ili čak ostaviti preko noći), kosu isperite i operite je šamponom, a rezultat će biti sjajna, bujna, njegovana i zdrava kosa i vlasište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije