Pripremite začinjene kukuruze na žaru
Kod nas se uglavnom jede sa samo malo soli, ali postoji mnogo recepata koji će ovaj dobro poznati ukus učiniti još boljim.
Jedan od njih je i meksički način gdje je kukuruz klasična ulična hrana.
U Meksiku pečenjke, kako ih mi najčešće zovemo, obogaćuju čilijem, majonezom i naribanim sirom i to je samo jedan od recepata.
Možete pripremljenom smjesom premazati kukuruze ili je servirati u zdjelice.
Evo kako napraviti odličan začin za kukuruze na žaru:
Najprije zagrijete gril ili roštilj do srednje visoke temperature. Kukuruze okrećite povremeno dok ne postanu lagano zagorjeli, otprilike 7-10 minuta.
U maloj zdjeli pomiješajte majonezu, sok jedne limete ili limuna, čili u prahu, sol i biber.
Rasporedite smjesu na kukuruze i pospite sirom i korijanderom. Isijecite limetu ili limun i poslužite uz kukuruze.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.