Pripremite začinjene kukuruze na žaru
![Pripremite začinjene kukuruze na žaru](https://storage.radiosarajevo.ba/article/236528/871x540/clark-grilled-corn-superJumbo.jpg?v1472379347)
Kod nas se uglavnom jede sa samo malo soli, ali postoji mnogo recepata koji će ovaj dobro poznati ukus učiniti još boljim.
Jedan od njih je i meksički način gdje je kukuruz klasična ulična hrana.
U Meksiku pečenjke, kako ih mi najčešće zovemo, obogaćuju čilijem, majonezom i naribanim sirom i to je samo jedan od recepata.
Možete pripremljenom smjesom premazati kukuruze ili je servirati u zdjelice.
Evo kako napraviti odličan začin za kukuruze na žaru:
Najprije zagrijete gril ili roštilj do srednje visoke temperature. Kukuruze okrećite povremeno dok ne postanu lagano zagorjeli, otprilike 7-10 minuta.
U maloj zdjeli pomiješajte majonezu, sok jedne limete ili limuna, čili u prahu, sol i biber.
Rasporedite smjesu na kukuruze i pospite sirom i korijanderom. Isijecite limetu ili limun i poslužite uz kukuruze.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.