Napravite slasnu tortu od omiljene jesenske poslastice - koja se ne peče
Kestenje je jedno od glavnih obilježja jeseni. Zato iskoristite ovu svima dragu namirnicu za ukusnu tortu, kojoj ćete, između ostalog dodati čokoladu i orahe.
Ova poslastica je kremasta, ukusna, ne peče se, a podlozi od keksa, čokolade i oraha, te dva fanstastična fila od kestena i bijele čokolade - niko neće odoljeti.
Kada govorimo o receptu, trebat će vam 60 g neslanog putera, 80 g čokolade za kuvanje, sa oko 65 posto kakaa, 50 ml mlijeka, te 230 g mljevenog plazma keksa i 75 g mljevenih oraha.
Mještani zabrinuti: Stijena i kamenje se ponovo odronili na putu u BiH. Saobraćaj blokiran
Za fil od kestena, pripremite 4 g želatina u prahu, 25 ml hladne vode, 260 g hladne slatke pavlake, 135 g šećera u prahu, te 290 g nezaslađenog kesten pirea i jedna kašikica ruma.
A za fil od bijele čokolade, 3 g želatina u prahu, 20 ml hladne vode, 150 g bijele čokolade, 100 g slatke pavlake te 130 g hladne slatke pavlake, kao i malo čokolade za kuhanje - u svrhu dekoracije.
Slijedite recept iz snimka, te - uživajte. U slast!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.