Napravite ručak za samo 3 KM: Preukusno jelo, a potrebna su samo 3 sastojka

0
Radiosarajevo.ba
Napravite ručak za samo 3 KM: Preukusno jelo, a potrebna su samo 3 sastojka
Foto: Coolinarika / Španska tortilja

Španska jela su poznata po ukusnim i dostupnim namirnicama i jednostavnoj pripremi. Jedno od takvih je tradicionalna španska tortilja od krompira.

Za nju su vam potrebne tri neizostavne namirnice koje svako domaćinstvo ima.

To su jaja, krompir i luk, a ako mislite da se od ovoga ne može napraviti savršen ručak od kojeg polaze voda na usta varate se.

Uhvaćeni ronioci: U narko-luci na Jadranu zaplijenjeno 260 kilograma kokaina

Uhvaćeni ronioci: U narko-luci na Jadranu zaplijenjeno 260 kilograma kokaina

Ovaj recept za tradicionalnu špansku tortilju priprema se veoma lako i brzo, a što je najbitnije od svega, maksimalno štedi kućni budžet. 

Sastojci: 

4 srednja krompira

1 veća glavica luka

4 jaja

maslinovo ulje

so i biber

Priprema: 

Krompir ogulite i isijecite na tanje kockice, a luk na tanke trakice.

U tavu ugrijte maslinovo ulje da pokrije cijelo dno i ubacite luk i krompir, te sve zajedno dobro prodinstajte da se krompir zapeče, a luk potamni.

Jaja razbijte u veću posudu i umutite ih za kajganu, dodajte krompir i luk (procijedite višak ulja u šoljicu) i sve zajedno izmiješajte.

Ponovno zagrijte tavu i dodajte ulje u kojem se pržio krompir, kada se zagrije, ubacite mješavinu krompira, luka i jaja.

Ostavite u tavi na laganijoj vatri, bez miješanja da se dno zapeče.

Tavu prekrijte tanjirom, pa okrenite tavu da tortilja ostane na tanjiru, te je potom vratite u tavu (da sklizne s tanjira) kako bi zapekli i drugu stranu.

Kada se i druga strana zapeče, tortilja je gotova.

Ponovno poklopite tavu tanjirom te okrenite da tortilja ostane kao torta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije