:) / Napravite domaći začin, mnogo je zdraviji od kupovnog a bićete oduševljeni

19. 09. 2021. u 11:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zašto kupovati začin u prodavnici kada možete da napravite domaći koji ne sadrži vještačke boje i pojačivače ukusa.

Ovaj domaći povrtni začin biće savršen dodatak domaćim jelima i supama. Pripremite ga sada kao zimnicu i moći ćete da ga koristite veći dio godine.

Sastojci:

500 g mrkve

250 g paštrnjak

1 veći korijen celera

list peršuna i celera

so

Priprema:

Šargarepu, celer i paškanat oprati i oguliti, zatim samljeti ili izblendirati (lišće nožem isjeći).

Sušiti jedan dan na suncu ili rerni na oko 70 stepeni. U toku sušenja promiješati.

Na količinu sušenog povrća dodati isto toliko soli (ili manje po želji). Dobija se 200 g suhog začina. Spakovati u teglu i držati u frižideru, piše noizz.rs.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)