Napravite domaći začin, mnogo je zdraviji od kupovnog a bićete oduševljeni

4
Radiosarajevo.ba
Napravite domaći začin, mnogo je zdraviji od kupovnog a bićete oduševljeni
Foto: YouTube / Kako napraviti domaću vegetu

Zašto kupovati začin u prodavnici kada možete da napravite domaći koji ne sadrži vještačke boje i pojačivače ukusa.

Ovaj domaći povrtni začin biće savršen dodatak domaćim jelima i supama. Pripremite ga sada kao zimnicu i moći ćete da ga koristite veći dio godine.

Sastojci:

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

500 g mrkve

250 g paštrnjak

1 veći korijen celera

list peršuna i celera

so

Priprema:

Šargarepu, celer i paškanat oprati i oguliti, zatim samljeti ili izblendirati (lišće nožem isjeći).

Sušiti jedan dan na suncu ili rerni na oko 70 stepeni. U toku sušenja promiješati.

Na količinu sušenog povrća dodati isto toliko soli (ili manje po želji). Dobija se 200 g suhog začina. Spakovati u teglu i držati u frižideru, piše noizz.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije