Namirnice koje možete sami uzgojiti od ostataka hrane

Radiosarajevo.ba
Namirnice koje možete sami uzgojiti od ostataka hrane
Foto: Pixabay / Ilustracija / Salata
Uzgoj vlastitog voća ili povrća je najbolji način za zdravu ishranu.

Tokom samo jednog mjeseca, možete uštedjeti najmanje 100 KM, a možda i više ako jedete puno svježeg voća i povrća. Većina voća i povrća može se uzgajati bez sjemena.

Zelena salata

Zelena salata može biti idealan obrok za večeru, a od njenih listova koje bacate možete napraviti nove. Uzmite ostatke i stavite ih u zdjelu s malo vode. Kroz četiri dana vidjet ćete sjeme iz nje koje poslije samo posadite.

Celer

Celer je jedna od omiljenih biljaka iz kuhinje, a i njega također možete presaditi. Provjerite da li posuda u koju ste ga stavili dobiva određenu dozu svijetlosti, a nakon otprilike sedmicu dana biljka će početi rasti.

Grah

Zrno graha stavite u posudu u kojoj će biti krpa natopljena vodom. Nakon nekoliko dana će isklijati, a onda ga možete presaditi i veću posudu.

Đumbir

Đumbir je svježa biljka koja vam uvijek treba biti pri ruci. Korijen đumbira stavite u posudu i nakon otprilike sedam dana, presadite ga. Za kratko vrijeme imat ćete nove korijene đumbira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije