Namirnica koja diže libido: Povećano seksualno zadovoljstvo

Radiosarajevo.ba
Namirnica koja diže libido: Povećano seksualno zadovoljstvo
Foto: Unsplash.com / Ilustracija

Šta možete učiniti kako biste poboljšali svoje seksualno zdravlje? Zaboravite stare mitove o afrodizijacima kao što su kamenice i čokolada jer zapravo negativno djeluju na organe poput jetre i žuči. Trebalo bi izbjegavati i mesna jela s visokom koncentracijom zasićenih masti i holesterola jer začepljuju žile u penisu i u vagini koje su vrlo male. A jednom kada se začepe mogu uzrokovati poteškoće u postizanju orgazma, ali i njegovom zadržavanju, piše 24sata.hr.

S tim se slaže i američka književnica i autorica knjige "269 Amazing Sex Tips and Tricks for Him", Anne Hooper. Zato preporučuje da poradite na okusu svoje sperme jer će tako partnerica "više htjeti oralni seks". Kao "mamac" za oralni seks iskoristite ugodan miris i okus svoje sperme, savjetuje Hooper i dodaje da će se vaša sperma partnerici svidjeti ako se pravilno hranite.

"Gorak okus spermi daju biber i sol, pa jedite hranu sa što manje začina. Neutralni okus spermi dat će prženi krumpirići i grašak, a za sladak okus pojedite malo cimeta i šećera. Osim okusa i mirisa sperme, žene će se lakše ‘baciti na posao’ ako vaš penis bude čist i uredan. Svakako ga operite prije seksa, a stidne dlake uredite makazicama i žiletom po želji", kaže Hooper.

Ono o čemu se u najnovijim istraživanjima najviše govori je zobena kaša pa bi svakodnevno konzumiranje zobi prema mišljenju stručnjaka trebalo znatno poboljšati okus sperme. O dobrobitima zobi govori i podatak s Instituta za napredna istraživanja ljudske seksualnosti koji je još 1986. proveo istraživanje u kojem su muškarci i žene jeli divlju zob.

Veći dio muškaraca prijavio je povećanje seksualnog nagona, čvršće erekcije i povećano seksualno zadovoljstvo. Žene su rekle da im je porasla želja za seksom, povećale su se seksualne fantazije i više su tražile seksualno zadovoljstvo.

Doktor Ted McIlvena pretpostavio je da biljka posjeduje enzim koji oslobađa testosteron iz drugih tvari u tijelu, a zbog čega hormon djeluje kao puno jači afrodizijak.

Iako se mnogi muškarci brinu jesu li dovoljno obdareni da zadovolje partnericu, autorica "269 Amazing Sex Tips and Tricks for Him" smatra da to nije presudan faktor.

"Što se tiče veličine penisa, ne morate brinuti. Muškarci koji imaju malen penis, otprilike oko deset centimetara, često su najbolji ljubavnici jer više truda ulažu u stimulaciju klitorisa. Dvadeset i više centimetara dug penis je velik, ali ne nužno i bolji. Ako je dubina vagine mala, penis koji je velik mogao bi udarati po vratu maternice i činiti seks vrlo bolnim. U tom slučaju možete se seksati u ‘psećoj pozi’ ili tako da žena sjedi na vama. Na taj će način ona kontrolirati do koje će dubine penis ići", napominje autorica.

Treba znati i da je prosječna dubina vagine samo 15 centimetara, stoga se muškarci ne bi trebali zamarati mjerama, jer ih one u određenim trenucima mogu itekako “zakočiti”, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije