Oboje krpu i usisivač u ruke - to poboljšava seksualni život!

Radiosarajevo.ba
Oboje krpu i usisivač u ruke - to poboljšava seksualni život!

Jesu li vam dosadili savjeti kako poboljšati seksualni život? Često se govori da je najbitnija bolja komunikacija, više vježbe, bolja ishrana, više romantičnih izlazaka...

Ne brinite, nova studija pokazuje da je ipak najbolji put prema više akcije u posteljini – odnosno, kada odlučite da perete iste!

Kako piše The Independent, prema istraživanju koje je objavio Univerzitet u Alberti, parovi koji ravnopravno dijele kućanske poslove, imaju bolji i dinamičniji seksualni život.

Istraživanje je vodio doktor Matt Johnson, profesor porodične psihologije, a trajalo je pet godina i obuhvatilo 1.338 bračnih parova iz Njemačke.

Svoja saznanja je objavio u članku Ne perete suđe? Ne tako brzo! Seks i kućanski poslovi.

"U svakoj vezi količina kućanskih poslova koju neko obavi zavisi o samom paru i očekivanjima o tome šta bi partner sve trebao napraviti", objašnjava Johnson.

Saznanja doktora Johnsona osporavaju ona iznesena u studiji Egalitarizam, kućanski poslovi i učestalost seksualnih odnosa objavljenoj 2012. koja je tvrdila da parovi u kojima muškarac obavlja više tzv. "ženskih poslova", imaju rjeđe seksualne odnose.

"Teze iznesene u toj studiji od samog početka su mi se činile nategnute i u kontradikciji s mojim iskustvom porodičnog terapeuta. Razlike u rezultatima studija možda proizlaze iz razlika u američkoj i njemačkoj kulturi', kaže doktor Johnson.

Probajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije