Nakupljaju vam se naslage leda u zamrzivaču? Ovo bi mogao biti razlog

0
Radiosarajevo.ba
Nakupljaju vam se naslage leda u zamrzivaču? Ovo bi mogao biti razlog
Foto: Unsplash / Ilustracija

Ako niste jedan od sretnika koji imaju moderni no frost frižider, dosad vam se sigurno stoput dogodilo da se zamrzivač zaledio preko svake mjere.

To se dogodi svaki puta kad zaboravite do kraja zatvoriti vrata frižidera, a ponekad je problem i stari uređaj koji loše radi pa proizvodi previše leda. Ako su u pitanju niže police u frižideru problem može biti pogrešno skladištenje hrane.

Naslage leda zapravo nastaju zbog viška tekućine i vlage u frižiderima i zamrzivačima. Prije svega treba provjeriti jesu li namirnice i hrana u vrećicama dobro zatvorene i zapakirane te pravilno pohranjene u zamrzivaču. Osim što novi uređaji na tržištu danas dolaze s ‘no frost‘ tehnologijom, mnogi se još uvijek bore s tim problemom.

Otkriven potencijalni uzrok globalnog pada IT sistema

Otkriven potencijalni uzrok globalnog pada IT sistema

A kako biste spriječili stvaranje leda na stijenkama frižidera, prvo ga očistite, odnosno odmrznite i frižider i zamrzivač. Nakon što ste potpuno očistili uređaj, osušite sve stijenke i lagano ih premažite uljem. Ulje bi trebalo otežati stvaranje i stvaranje novog leda. Led najčešće nastaje zbog viška vlage u frižideru i zamrzivaču, stoga uvijek pripazite na vrećice s hranom koje držite unutra.

Provjerite jesu li sve posude i vrećice s hranom zatvorene kako bi iz njih izašlo što manje vode, prenosi Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije