Nakon ovoga nećete bacati plutani čep: Pogledajte kako ga možete iskoristiti

1
Radiosarajevo.ba
Nakon ovoga nećete bacati plutani čep: Pogledajte kako ga možete iskoristiti
Foto: Pexels / Plutani čep

Bacate li i vi pluteni čep od vina u smeće? Nakon što saznate koliko vam može pomoći u kuhanju, više to sigurno nikada nećete raditi.

Ovaj mali predmet može vam biti od koristi čak i nakon što popijete piće. Štoviše, zahvaljujući njemu ćete uštedjeti više od jedne kuhinjske katastrofe.

Od danas, umjesto da ga bacite u kantu za smeće, ubacite ga u lonac i vidite šta će se desiti. Ako još niste znali za ovaj trik, bit ćete iznenađeni, jer zaista funkcioniše i pravi vam je saveznik u kuhinji.

Formula 1: Max Verstappen poslije drame u finišu ostao vladar Imole

Formula 1: Max Verstappen poslije drame u finišu ostao vladar Imole

Pluteni čep će vam pomoći da sačuvate varivo koje vam je zagorilo. Jela koja mogu lako zagoriti i zahtijevaju puno miješanja, a posebno kada se radi o kuhanju kupusa, čepovi od vina će vam pomoći u tome.

Budući da je teško stajati pored lonca s kuhačom nekoliko sati, kupus se često zalijepiza dno, a miris zagorenosti prožima čitavo jelo. Katastrofa? Ne nužno. Čep za vino će pomoći.

Ako vam se dogodi da vam zagori varivo, samo ga stavite u drugu posudu (bez zagorenih ostataka, naravno), dodajte pluteni čep od vina i prokuhajte. Drvo bi trebalo upiti miris paljevine, zahvaljujući čemu će vašem varivu povratiti prvobitni ukus.

Kasnije, potrebno je samo da izvadite čep i uživate u ukusnom varivu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije