Najbolji miks začina za meso: Šta koristiti za piletinu, a šta za govedinu?

1
Radiosarajevo.ba
Najbolji miks začina za meso: Šta koristiti za piletinu, a šta za govedinu?
Foto: Pexels / Najbolji miks začina za roštiljsko meso

Ako ćete proslaviti Prvi maj u prirodi, sigurni smo da ne možete to uraditi bez dobrog društva - i roštilja.

Zato vam u nastavku donosimo super kulinarske savjete - koji koristiti miks začina za koju vrstu mesa.

Naravno, ove kombinacije možete koristiti i za vikend-ručak kada imate nešto više vremena - pravo u kupovinu po ove začine, a rezultati neže izostati.

Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH

Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH

Govedina

Za govedinu uvek dobro dođu samo biber i so. Ako želite bogatiji ukus, slobodno dodajte sušenu papriku, ali i malo ljute začinske paprike. Takođe, odličan začin za odreske može da bude i limunova korica ili zgnječeni sušeni paradajz.

Možete i da napravite super mješavinu začina od korijandera i semena mirođije, kao i listove korijandera i peršuna, biber, čili papriku i malo šafrana. Možete dodati i listove celera i malo nane. Sve to sameljite i koristite kao začin ili za marinadu.

Ne zaboravite da, ako ste koristili svježe listove, onda začin treba koristiti jednom, a ako je bilje osušeno, može se čuvati neko vrijeme, piše Nova.rs.

Ćuretina i piletina

Začini za živinsko meso biraju se sa istom pažnjom. Da meso ne bi bilo suho, kombinujte mljeveni crni biber, peršun, crni luk, beli luk, muskatni oraščić i papriku.

Muskatni oraščić će pritom omekšati meso, pa se može koristiti i za tvrđe živinsko meso, poput guske.

Najbolji začini za meso peradi su oni koji ne guše prirodan delikatan ukus i aromu ovog mesa. Probajte da svoj roštilj začinite i sa malo timijana, a pun pogodak će biti i ako za piletinu dodate malo đumbira u svoj miks začina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije