Najbolja smjesa za pohovanje: Uz jedan sastojak meso će biti sočno, a korica hrskava

1
Radiosarajevo.ba
Najbolja smjesa za pohovanje: Uz jedan sastojak meso će biti sočno, a korica hrskava
Foto: Coolinarika / Ilustracija / Pohovana piletina

Pohovano meso voli većina ljudi, jer je specifičnog ukusa. Međutim, nekada se zbog brašna i prezli napravi veliki nered, a i smjesa za pohovanje ne ispadne uvijek onako kako ste željeli.

Smjesu za pohovanje treba da bude takva da meso ostane unutra sočno, a da korica bude hrskava.

Zato sa vama dijelimo jedan recept za savršenu smjesu za pohovanje.

Nermin Nikšić otkrio kada bi penzioneri trebali dobiti jednokratnu pomoć

Nermin Nikšić otkrio kada bi penzioneri trebali dobiti jednokratnu pomoć

Sastojci:

  • troje jaja
  • pet kašika brašna
  • jedna kašika prezli
  • 1/2 kašikice soli
  • 200 ml piva

Priprema:

Jaja dobro umutite, pa u njih dodajte brašno, sol, prezle i pivo.

Meso uvaljajte u ovu smjesu, pa ga pecite na regularan način.

Kada dobije zlatno žutu boju, možete ga poslužiti uz prilog po želji.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije