Mnogi rade pogrešno: Tiktokerka otkrila kako najbrže i najlakše očistiti glavicu kupusa

1
Radiosarajevo.ba
Mnogi rade pogrešno: Tiktokerka otkrila kako najbrže i najlakše očistiti glavicu kupusa
Foto: Pixabay / Kupus

Bilo da volite sladak kupus ili kupus salatu, da biste ga pripremili, što kao jelo, što kao prilog, prvo što morate da uradite jeste da ga očistite.

A njegovo čišćenje je nekada naporno, pogotovo kada treba isjeći i izvaditi korijen koji je prilično tvrd, pa to nekada teže ide.

Kupus je zdrava namirnica jer ovo povrće je prilično moćno i pravi je melem za cijeli organizam. Ukoliko niste znali, kupus može da pomogne u uklanjanju bola ili otoka.

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Automobil udario dječaka na biciklu

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Automobil udario dječaka na biciklu

Također je i niskokaloričan, pa je glavni sastojak mnogih salata, a čuvena je i kupus dijeta u koju se mnogi kunu. Još kada bi postojao jednostavniji način da ga očistimo i isiječemo, a da ne potrošimo previše vremena.

Jedna tiktokerka je otkrila kako da, bez noža, i to za samo nekoliko sekundi, očistimo kupus, ali i zelenu salatu i da uklonimo korijen, koji nam često zadaje glavobolju.

"Ovako me naučila moja mama", napisala je tiktokerka Suzi u komentaru uz video koji su mnogi pohvalili.

Sve što treba da uradite jeste da cijelu glavicu kupusa okrenutu korijenom nadole, snažno udarite o stol. Zatim, okrenite glavicu i rukama bukvalno iščupajte "srce" koje se već odvojilo od listova, piše Krstarica.

@suzieqssss

My momma taught me this one#tipsandtricks #foodtok #foodhacks #lifehacks #lifetips #FindYourEdge #didyouknow #lettuce #letsplay#apifamily #americanidol

♬ Ultimate life hacks - The Life Bath

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije