Mini Pavlove torte: Prefin i osvježavajući desert koji će sviju oduševiti
Mini Pavlove su iznimno jednostavan, a prefin i osvježavajuć desert koji će uvijek izgledati efektno - za rođendane ili jednostavno popodnevno uživanje. Jagode će se savršeno sljubiti s njima.
Sastojci:
6 bjelanjaka
300 g šećera
prstohvat soli
400 g jagoda
200 ml punomasnog vrhnja
kašičica ekstrakta vanilije
Priprema: Ugrijte pećnicu na 130°C. Istucite bjelanjke. Polako dodajte šećer i sol pa miksajte još sedam, osam minuta dok se šećer ne otopi. Obložite plitki lim za pečenje masnim papirom.
Smjesu stavite u vrećicu za istiskivanje s nastavkom i oblikujte male Pavlove, otprilike veličine vašeg dlana. Ovisno o nastavku koji stavljate na vrećicu, dobit ćete i drugačiji izgled beze kore, piše 24sata.hr.
Ako nemate vrećice, možete to raditi jednostavno i sa kašičicom, samo pripazite da su vam sve Pavlove otprilike jednake debljine, kako bi vam se ravnomjerno ispekle.
Pecite oko sat vremena i pustite da se potpuno ohlade. Jagode narežite na četvrtine ili manje, ovisno kako više volite. Istucite vrhnje i dodajte ekstrakt vanilije pa još jednom kratko izmiksajte.
Premažite mini Pavlove tučenim vrhnjem pa dodajte narezane jagode.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.